Žákovské týmy odehrály další náročný týden
úterý 15. prosince 2015

Páťáci i sedmáci zdolali rivala. Zbytek tak úspěšný nebyl

Žákovské týmy si v letošní sezoně nevedou vůbec zle a nic na tom nemění ani předvánoční období. Páťákům se velmi daří, což nyní potvrdili i vysokou výhrou nad rivalem ze Sparty. Stejně cenný skalp si připsala také sedmička, zatímco šestka po triumfu nad Slavií ztratila vyrovnaný souboj v Kolíně. Jediným neúspěšným týmem uplynulého týdne byli nakonec osmáci, kteří padli hned dvakrát.

Pětka bodovala už posedmé v řadě

Po vlažnějším vstupu do sezony hrají páťáci poslední dobou v obrovské pohodě. Začali plnit představy trenéra Jiřího Nikla a pravidelně vítězí. Tentokrát si poradili i s pražskou Spartou, která je v tabulce před nimi. Díky skvělému výkonu vyhráli jasně 8:2.

Posedmé v řadě se jim tak povedlo bodovat a kouč Nikl neskrýval nadšení. "Bylo to bezvadné utkání, kluci podali super kolektivní výkon. Nahrávali si, navíc nám skvěle zachytal gólman Cinka. Celkově jsme je přehráli, mohli jsme dát klidně o čtyři góly víc." 

Rozjeté Letce tak nezastavila ani Sparta, které vrátili porážku 2:7 z prvního vzájemného duelu. "V poslední době hrajeme víc týmově, dostáváme se do větších šancí a soupeře přehráváme. I proto zvládáme těžké souboje," vysvětlil letňanský trenér.

Ještě do Vánoc čekají jeho svěřence náročná utkání s prvními dvěma celky soutěže. "Bude to složité. Černošice i Podblanicko mají o rok starší hráče, takže nás přetlačují u mantinelu. Musíme se na to připravit," varuje.

5. třída: HC Letci - Sparta Praha 8:2 (3:0, 1:1, 4:1)
Branky domácích: Vašíček 3, Horáček, Svoboda, Flieger, Štípek, Šrámek. Asistence: Vašíček 2, Svoboda, Vosmík, Hnízdil.

Šesťáci uspěli v jednom ze dvou případů

Letci ve středu předehrávali kolo se Slavií kvůli odjezdu týmu na turnaj na Moravu. Soupeř měl problémy se sestavou, takže se z tradiční bitvy pražských rivalů stala jednoznačná záležitost pro domací. Letci nakonec deklasovali sešívané 13:0.

"Nás problémy soupeře nezajímaly, soustředili jsme se na vlastní výkon s cílem odehrát další utkání na sto procent, což se podařilo. Jsem rád, že hráči dokázali udržet koncentraci po celý zápas," chválil své mužstvo trenér Jan Zlatohlávek.

V neděli šesťáci nastoupili v Kolíně k předposlednímu mistrovskému utkání v tomto kalendářním roce. Hned první střídání obdrželi laciný gól a od toho se odvíjel další průběh duelu. Papírovému outsiderovi nakonec podlehli 3:5.

Letňany ve druhém dějství vyrobily několik dalších chyb. Jednou se dostaly do tří, pak zase zaspaly v dobruslování a soupeř proměnil trestné střílení. "Udělali jsme hodně zbytečných chyb zejména ve druhé třetině. Ty se nám běžně nestávají. Rozhodně jsme ale nebyli horším týmem," hodnotil Zlatohlávek.

Ve třetí periodě Letci zabrali, měli převahu, ale vyložené šance nedokázali proměnit. "Trápili jsme se v koncovce a měli jsme problémy s orientací na velkém hřišti. Porážka mrzí, ale všichni hráči tam nechali maximum, což je pozitivní," hledal kouč klady na hře týmu.

6. třída: HC Letci - Slavia Praha 13:0 (3:0, 4:0, 6:0)
Branky domácích: Blažek 3, Čech 3, Strnad 3, Křišťan, Kudrna, Štípek, Sýkora. Asistence: Křišťan 3, Štípek 3, Czech 2, Kudrna, Strnad, Panýr, Pražák.

Kolín - HC Letci 5:3 (2:1, 3:2, 0:0)
Branky hostů: Sýkora, Kudrna, Křišťan. Asistence: Urban, Křišťan, Kudrna.

Dvojnásobná nadílka v podání sedmičky

Letňanští sedmáci hrají celou sezonu výborně, navíc se neustále zlepšují. To si přenesli i do předvánočního období. Nejprve přejeli Černošice 15:1, pak si překvapivě snadno pohráli i se Spartou, kterou porazili 10:1 a vrátili jí tak porážku z předchozí vzájemné bitvy.

Proti Černošicím to měla být jednoznačná záležitost, a to se také potvrdilo. "Příliš nás neprověřili. Spíše jsme se rozbruslili na zápas se Spartou. Mohli jsme dát i víc branek, ale odehráli jsme to v poklidném tempu. Kluci měli radost ze hry a dobře se navnadili na další utkání," říkal trenér Martin Uldrich.

Sobotní střetnutí se Spartou slibovalo souboj o každý centimetr ledu a těsný výsledek. To se ovšem nedělo a k překvapení trenérů Letci hladce vyhráli. "Bylo to nad očekávání, překvapilo nás to. V sezoně jsme dosud odehráli pár opravdu kvalitních zápasů, ale tohle považujeme za absolutní strop," spokojeně popisoval Uldrich.

Jeho mužstvo momentálně hraje v obrovské formě, na kterou Sparťané nebyli schopni nalézt recept. "Přehráli jsme je, kluci plnili pokyny a makali na sto procent. Utkání bylo v naší režii od samého začátku. Všichni jsme si to užili a nemám, co bych vytkl," nešetřil superlativy.

Letci mají velký důvod k radosti. Právě Spartu vystřídali na čele tabulky, přestože mají o jeden zápas navíc. Uldrich tabulkovému pořadí nepřikládá takový význam, nicméně ho musí jistě těšit.

"Tabulku nesledujeme, zajímá nás herní projev. Normálně nehrajeme na výsledek, ale tohle je pro nás takové derby. Chtěli jsme je porazit, co nejvíc to půjde. A jsme rádi, že se nám to povedlo," dodal.

7. třída: Černošice - HC Letci 1:15 (0:6, 0:6, 1:3)
Branky hostů: Václavík 3, Bucek 3, Dobrov 2, Broš 2, Straka 2, Tůma, Novotný, Strnad. Asistence: Tůma 5, Straka 2, Novotný 2, Václavík, Bucek, Pinkas, Čech, Barratt.

HC Letci - Sparta Praha 10:1 (4:0, 4:1, 2:0)
Branky domácích: Broš 2, Strnad 2, Tůma 2, Václavík, Pinkas, Dobrov, Bucek. Asistence: Václavík 3, Broš, Tůma.

Osmáci klopýtli v obou případech

Letňanská osmička zažila nejméně povedený týden ze všech žákovských týmů. Nejprve svěřenci trenéra Martina Rouska nestačili na Slavii, které podlehli vysoko 0:9, poté padli na ledě Kolína 2:6.

Sešívaní byli před začátkem duelu jasným favoritem. V předchozích dvou střetnutích vyhráli a k překvapení nedošlo ani tentokrát. "Slavia byla jasně lepší, přehráli nás a k ničemu nepustili. Od začátku zápasu to bylo jasné, měli jsme minimum šancí. Bruslařsky, kombinačně i střelecky nás předčili," popisoval Rousek příčiny prohry.

V souboji s Kolínem si Letci věřili, ale ani napodruhé nedokázali na jejich ledě vyhrát. "Čekal jsem, že vyhrajeme. Oni nás ale předčili bojovností. My nedokázali využít přečíslení. Poslední dva góly jsme dostali při power-play. Jinak to byl vyrovnaný duel," přiznal kouč Letců.

Osmáci přitom dvakrát v řadě prohráli naposledy v září. Shodou okolností se jednalo o stejný dvojzápas. "Slavia je trochu jinde, ale s Kolínem si to nedokážu vysvětlit. Doma s nimi vyhrajeme v pohodě, ale u nich to je asi začarované. Možná je tam nějaké podcenění, že oni jsou za námi a nemůže se nic stát," uvažoval Rousek.

"Náš problém je, že se nás tu na tréninku schází 8 až 9 lidí. Pak člověk nemůže dělat některé situace, je to spíš jen trénink individuálních dovedností," posteskl si.

8. třída: HC Letci - Slavia Praha 0:9 (0:2, 0:5, 0:2)

Kolín - HC Letci 6:2 (2:1, 1:1, 3:0)
Branky hostů: Zrcek, Hlaváč. Asistence: Petr, Adamec.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka