Šramota zaznamenal 4 branky a 3 asistence
neděle 06. prosince 2015

Mikulášská nadílka. Muži nastříleli Žižkovu nejvíc branek

Od nečekané remízy v Roudnici muži vyhráli další tři zápasy a překvapení nedopustili ani proti Žižkovu. Podruhé v sezoně překročili hranici deseti vstřelených branek a podruhé to bylo se stejným soupeřem, přestože ne tím nejslabším. "Oni vyhovují nám nebo naopak my nevyhovujeme jim. To je přesnější," řekl trenér Jan Doutnáč. Po vítězství 12:2 jsou Letci zase o krůček blíže vysněnému cíli.

O tom, jak se bude zápas Pražského přeboru vyvíjet, hodně napověděla první třetina, ve které se Letňany čtyřikrát radovaly, přičemž ani jednou neinkasovaly. "Důležité byly první čtyři branky, pak už se celkem v poklidu hrálo na výsledek," vysvětlil trenér Doutnáč.

Jeho svěřenci ovšem v závěru úvodní dvacetiminutovky přišli o důležitého hráče Ladislava Kadaněho, který dostal trest do konce utkání. Zároveň obránce Martin Koubík obdržel osobní trest na deset minut. Tyto dvě události byly černou kaňkou na jinak skvěle odehrané periodě.

"Smutné bylo, že Láďa Kadaně dostal trest do konce zápasu a Koubík zase desítku. Obojí byl útok na hlavu, u té desítky to asi bylo trošku sporadické. Co se týče Ládi, jednalo se o nešťastnou náhodu, což konstatovali i rozhodčí. Je ale zodpovědný za svoji hůl, i když to nebylo nic brutálního," řekl Doutnáč. 

Před třetí třetinou za stavu 8:0 se Letci hecovali na "desítku", ale čím víc chtěli, tím méně to šlo. "Dali jsme si mikulášskou soutěž o desátý gól. Dopadlo to tak, že jsme se na něj trápili asi deset minut. Povedlo se nám to až v 16. minutě třetí třetiny. Pak jsme přidali ještě dvě branky a bylo po zápase," popsal průběh poslední periody letňanský kouč.

Obzvlášť výtečný večer zažil útočník Jan Šramota, který si připsal čtyři góly a tři asistence.

Žižkov sice mnohokrát inkasoval, ale zároveň měl také několik příležitostí, se kterými si musel brankář Letců Matěj Oliva poradit. "Soupeř měl spoustu šancí, ale Olivka to vychytal. Určitě to nebylo tak, že by se hrálo jen na jednu bránu. Oni měli tak jednu šanci na naše tři, nám tam toho padlo víc," uznal Doutnáč kvalitu žižkovských hokejistů.

Pozoruhodné je, že už podruhé dali muži právě Žižkovu nejvíce branek. V prvním střetnutí to bylo 11, tentokrát ještě o gól víc.

"Oni vyhovují nám nebo naopak my nevyhovujeme jim, to je přesnější. Olympik minulý týden byl slabší, i když jsme dali o dva góly méně, ale tady kluci museli. Museli chodit do šancí a dohrávat to, což proti Olympiku úplně nebylo třeba. S Žižkovem jsme hráli celý zápas, nebyla to holomajzna," dodal trenér.
 
Letce do konce základní části čekají čtyři nelehké duely, které by ovšem dle papírových předpokladů měli zvládnout. V nic jiného celé mužstvo ani nedoufá.

HC Letci - Žižkov 12:2 (4:0, 4:1, 4:1)
Branky a nahrávky: 10. Šramota (Šulc, Zima), 11. Kadaně (Horáček, Mrázek), 16. Horáček (Kadaně), 16. Rulf (Kautský, Boček), 25. Mišner (Zima), 33. Šramota, 37. Zima (Šramota, Šulc), 39. Mišner (Šramota, Šulc), 41. Štěpán (Šramota), 57. Šramota (Mišner, Šulc), 57. Valder (Horáček), 58. Šramota (Kaleta) - 21. Kašpar (Bíza), 46. Klečka (Bíza).

Čtěte také

Podcast hokej zblízka