Letci nastříleli Olympiku desetigólový příděl
pondělí 30. listopadu 2015

K neporažení? Muži vítězí, mají před sebou velkou výzvu

Ta výzva se přímo nabízí. Vždyť letňanští muži od začátku sezony ztratili jediný bod a v Pražském přeboru se pyšní už jedenáctizápasovou sérií bez prohry. Zůstávají neporažení. Jako jediní v soutěži. A do konce základní části přitom zbývá pouhých pět kol... V tom sobotním Letci porazili 10:2 Olympik, není proto divu, že začínají pomýšlet na čistý štít. Byla by to přece parádní vizitka.

A ještě větší dávka sebedůvěry do další fáze sezony. Něco takového by se tomuhle mužstvu povedlo vůbec poprvé ve čtyřleté historii "A" týmu. 

"Jenže ono je to dvojsečné. Žádný tým nevydrží na nějaké vlně standardního výkonu a bylo by smutné, kdyby nás porážka potkala v play-off," přemýšlí trenér Jan Doutnáč. "Radši bych prohrál v základní části a měl před vyřazovací fází pokoru. Ale na druhou stranu nevěřím, že se někdo na play-off nepřipraví nejzodpovědněji, jak může. Takže ano - nechceme prohrát."

Letci mají v čele tabulky stále tříbodový náskok před pražskou Hvězdou. Podle papírových předpokladů by měli zvládnout i zbývající utkání, ovšem pozor - Lomnice nad Popelkou bývá nevyzpytatelná a Roudnice nad Labem je jediným týmem, který vzal Letňanům bod. 

S oběma soupeři však budou hrát na domácím hřišti a i to by měla být určitá výhoda. Navíc Lomnice o víkendu ztratila další bod a Roudnice utrpěla debakl od Hvězdy. "To o něčem svědčí," neodmítá Doutnáč roli favorita.

Duel jeho party s Olympikem se odehrával v poklidném duchu, Letci si od počátku bezpečně navyšovali vedení a pár minut před koncem se dočkali "desítky". 

Jako by vyhlášený kanonýr Jan Mišner v posledních zápasech odpovídal na koučovu kritiku z úvodu soutěže, když se jeho útok prý "rozjížděl o něco pomaleji". Teď se Mišner znovu uvedl čtyřmi góly.

V posledních třech duelech jich zaznamenal celkem osm. "Góly vždycky potěší. Ale vím, že jsem jich třeba v tomhle zápase mohl dát klidně i sedm. Pořád nejsem úplně spokojen se svým proměňováním šancí. Pořád je co zlepšovat," zůstává při zemi letňanský kapitán.

Doutnáče zmiňovaná výzva napadla hned po druhé výhře nad Hvězdou. "Nabízí se to. Bez ztraceného bodu už to nezvládneme, ale bez porážky ano."

Další korálek na obdivuhodnou šňůru mohou Letci navléknout v sobotu proti pražskému Žižkovu.

Bude i tento zápas vítězný? Měl by být.

Olympik Praha - HC Letci 2:10 (0:3, 1:3, 1:4)
Branky a nahrávky: 34. Homolka (Frančík, Urbánek), 45. Urbánek (Mařík) - 8. Kadaně (Šulc), 8. Mrázek (Valder, Kadaně), 17. Mišner (Zima), 29. Valder (Mrázek), 33. Mišner (Šramota, Zima), 35. Mišner (Šramota, Kaleta), 49. Kaleta (Valder), 51. Valder (Rulf, Major), 57. Mišner (Zima), 58. Kautský (Kadaně).

Čtěte také

Podcast hokej zblízka