Letňanské třídy mají za sebou další boje
úterý 01. prosince 2015

Žáci už jsou v polovině soutěží. (Ne)úspěšní byli odlišně

Přesně v polovině svých soutěží se ocitly všechny čtyři žákovské třídy letňanského hokeje. O víkendu ale byly úspěšné odlišně. Zatímco pětka proti Zbraslavi urvala těsné vítězství, sedmička si i přes ne úplně stoprocentní výkon hravě poradila se Sedlčany. Další remízu tentokrát zachránili osmáci. Šestka se oproti tomu stala po domácí bitvě jediným týmem, který tentokrát vyšel bodově naprázdno.

Páťáci pokračují ve skvělé jízdě

V parádní sérii pokračují páťáci. Proti Zbraslavi odehráli už třetí venkovní utkání v řadě a znovu neprohráli, navíc těsným vítězstvím 3:2 prodloužili šňůru bez porážky už na pět zápasů. A aby těch čísel nebylo málo - z posledních 11 duelů prohráli jen před měsícem na Kobře.

Trenér Jiří Nikl je logicky v poslední době se svým týmem spokojen: "Všechno si sedlo tak, jak má. Kluci hrají velmi dobře, jediná škoda, že pořád ještě nedokážou úplně dobře zakončit. Ale je důležité, že se dostávají do šancí. Že nemají pořádnou střelu, zatím nehroťme."

Duel se Zbraslaví byl velmi vyrovnaný. Soupeř postavil sedm hráčů ročníku 2004, hostům naopak pět členů stabilní sestavy chybělo. "Takže nás přetlačovali silově," připomněl letňanský kouč. 

Jeho svěřenci však bojovali do poslední minuty, což se vyplatilo. V závěru totiž vstřelili rozhodující branku.    

5. třída: Zbraslav - HC Letci 2:3 (1:2, 0:0, 1:1)
Branky hostů: Štípek 2, Vašíček.

Šestka prohrává stejným skóre

Šesťáci přivítali Hradec Králové, který v prvním měření sil se štěstím porazili. Odveta slibovala drama. Jenže domácí do utkání vstoupili jako v nejčernějším snu a hned po 13 vteřinách prohrávali. Soupeř převzal iniciativu a ještě do pauzy si vybudoval vedení 3:0.

"Rozhodlo to, že Hradec na rozdíl od nás hrál srdcem a od prvního vhazování chtěl vyhrát," přiznal trenér Jan Zlatohlávek. Ve druhé části se jeho tým zvedl, ale Východočeši hráli ve velké pohodě, trestali jakoukoliv chybu a náskok zvýšili na 5:1. 

Pozitivem je, že Letci bitvu nevzdali a po redukci v sestavě vstoupili do třetího dějství velmi aktivně. Více než snížit na 3:5 se jim však nepovedlo, a tak hosté pečetili při závěrečné power-play domácích na konečných 6:3.

Letci utrpěli třetí porážku v sezoně. Zajímavostí je, že když už prohrají, tak pokaždé stejným výsledkem 3:6. "Bohužel nás v posledním období postihl syndrom přežraného tygra, touha po vítězství není, co bývala, a uspokojení týmu je znát," tvrdí kouč druhého celku tabulky.

6. třída: HC Letci - Hradec Králové 3:6 (0:3, 1:2, 2:1)
Branky domácích: Strnad 2, Czech. Asistence: Čech, Křišťan.

Sedmáci vyhráli i přes pár výtek

Už dvanácté vítězství z dosavadních patnácti kol si připsala sedmička, když tentokrát uspěla 11:4 na ledě Sedlčan. Trenér Martin Uldrich ale nebyl spokojen s prvními dvěma třetinami sobotního utkání, přestože si v nich Letci vypracovali třígólový náskok. 

Pravdou však je, že prostřední část jeho mužstvo prohrálo. "Soupeři vycházely brejky. My od hráčů chtěli na hřišti víc komunikace, což se nakonec zlepšilo, ale až ve třetí třetině."

Celkový dojem ovšem na rozdíl od posledních střetnutí příliš pozitivní nebyl. "Přehráli jsme Sedlčany tím, že jsme je přebruslili. Ale to, co jsme po mužstvu požadovali, začalo tentokrát fungovat až příliš pozdě," řekl na rovinu letňanský kouč. 

Jeho tým ale jinak hraje ve formě, což dokazuje jediná porážka z posledních 11 zápasů, a to na konci října. 

7. třída: Sedlčany - HC Letci 4:11 (0:4, 3:2, 1:5)
Branky hostů: Václavík 3, Bucek 2, Tůma 2, Dobrov, Broš, Novotný, StrakaAsistence: Bucek 2, Broš 2, Straka 2, Václavík, Vojta, Tůma, Malant, Novotný.

Osmička navázala na dobré výkony

Osmáci neutrpěli porážku ani ve třetím duelu po sobě, ovšem už podruhé remizovali - tentokrát doma proti Hradci Králové. S tímto soupeřem remizovali už v prvním vzájemném utkání a kouč Martin Rousek nezapíral: "Zatímco tehdy jsme bod ztratili, tentokrát jsme ho získali."

Jeho tým totiž vyrovnával na konečných 2:2 ve třetí třetině a hosté prý byli o něco lepší. Předtím zahodili tři vyložené šance, kterými mohli potvrdit své vítězství. "Musím pochválit oba naše brankáře, kteří předvedli úžasné zákroky. Hlavně ve třetí části tam byly šance do prázdné branky," dodal Rousek.

I jeho tým měl však v závěru zápasu vyloženou "tutovku". Jenže jeden z jeho domácích hráčů se před brankou špatně zorientoval a týmy si tak body musely rozdělit. 

Kouče v posledních týdnech těší přístup hráčů. "Každý teď předvádí maximum, na co má. A to je dobře." 

8. třída: HC Letci - Hradec Králové 2:2 (1:1, 0:1, 1:0)
Branky domácích: Adamec, Hlaváč. Asistence: Richtrová, Zrcek.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka