Letci porazili Ústí a prohráli v Chomutově
neděle 29. listopadu 2015

Začala nadstavba. Mladší dorost byl zatím úspěšný napůl

Dvěma zápasy v posledním týdnu vstoupili mladší dorostenci Letňan do extraligové nadstavby. Úspěšní v ní byli napůl. Zatímco ve čtvrtek potvrdili roli favorita proti Ústí nad Labem a vyhráli 3:1, v neděli pro změnu prohráli 2:4 s jinými Severočechy. A vedoucí Chomutov nové skupiny se jim tak vzdálil na šest bodů. V obou zápasech zářili hlavně dva hráči - Dominik Sklenář a Tadeáš Pinkas.

Bodový rozdíl mezi první a druhým týmem se sice zase o něco zvýšil, ale do konce nadstavby zbývá stále 18 kol. Sezona bude ještě dlouhá. Podstatnější je, že Letci v posledních zápasech podávají solidní výkony.

Ten proti Ústí byl přesvědčivý, byť na něm kouč Tomáš Blažek z osobních důvodů chyběl. "Ale co mi říkal asistent, herně jsem soupeře převyšovali, jen jsme spálili spoustu šancí. Právě to je v poslední době naše slabina."

Nejspíš je. Ve čtvrtek všechny tři branky zařídil kapitán Dominik Sklenář, jehož v úterý čeká první reprezentační kemp ve výběru do 16 let. U všech tří gólů byl i jeho dvorní centr Tadeáš Pinkas.

Sklenář si v této sezoně připsal už druhý hattrick, ten první právě proti Chomutovu hned v prvním kole. "Zatím se cítím dobře od začátku sezony. Pár zápasů jsem měl výpadek, ale to už je pryč. Teď mi to tam zase padá," neskrývala radost opora týmu.

V neděli už důvod ke spokojenosti neměl, přesto se gólově prosadil znovu. A jeho parťák Pinkas taktéž.

Díky jejich trefám Letci hráli v Chomutově vyrovnanou partii až do konce zápasu. Jenže vteřinu před koncem druhé třetiny přišli o vedení 2:1. Na konečných 2:4 inkasovali i v poslední sekundě třetí části.

"Doplatili jsme na neproměňování našich šancí. Protože po deseti minutách rozkoukávání jsme přepnuli na vyšší úroveň a byli domácím víc než vyrovnaným soupeřem," měl kouč Blažek dobrý pocit z předvedené hry.

Tento týden má jeho družina zápasové volno. Pak ji čekají domácí klání s Pískem a Litvínovem.

HC Letci - Ústí nad Labem 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 36. Sklenář (Pinkas), 52. Sklenář (Pinkas, Lytvynov), 60. Sklenář (Navrátil, Pinkas) - 56. Čermák (Batryn, Harkabus). Rozhodčí:Jechoutek - Gabriel, Zmeškal. Vyloučení: 3:3. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 47. Střely na branku: 27:30.

Chomutov - HC Letci 4:2 (1:0, 1:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 14. Breczko (Lauko, Brandner), 40. Ouřada (Lauko, Zeman), 58. Lauko (Ouřada, Brandner), 60. Mežnar - 24. Sklenář (Navrátil, Pinkas), 32. Pinkas. Rozhodčí: ůžičková - Kokrment, Rozlílek. Vyloučení: 3:2. Diváci: 100. Střely na branku: 38:37.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka