Mladí Letci společně nastříleli 44 branek
úterý 24. listopadu 2015

Žáci své soky vůbec nešetřili. Vyhrály všechny kategorie

Letňanští žáci zažili velmi vydařenou sobotu. Ve většině případů si totiž poradili snadným způsobem se svými soupeři a brali všechny body. Pětka zvítězila především díky povedené první třetině, šesťáci zase podruhé v sezoně udrželi nulu. Trenér sedmáků Martin Uldrich si pohrál se sestavou, která si pak s chutí zastřílela. Osmička o své výhře rozhodla až třemi góly v posledních dvou minutách.

Páťáci rozhodli v první třetině

Svěřenci trenéra Jiřího Nikla byli v utkání s Kralupy nad Vltavou jasným favoritem a svoji roli potvrdili už v první třetině. Tu ovládli jasně 7:0, pak ale ve výkonu polevili a nakonec se radovali z vítězství 9:2.

Sám kouč měl z utkání smíšené pocity. "První třetina byla z naší strany naprosto suprová a zaslouženě jsme ji vysoko vyhráli. Pak ale kluci začali sólovat, přestali si nahrávat a dopadlo to tak, jak to dopadlo," popisoval.

Právě výkon ve zbylých dvou periodách mu přidělal vrásky na čele. "Vůbec jsem nebyl spokojený s výkonem. Kluci se uspokojiil, hráli to moc na sebe a chtěli si dávat góly. Výsledek mě těší, ale představení ve dvou třetinách nikoliv."

Letňanský trenér Nikl navíc dobře věděl, že jeho hráči mohli vyhrát daleko vyšším rozdílem. "Kdybychom hráli jako v prvním dějství, dali bychom klidně čtrnáct branek," uzavřel.

5. třída: Kralupy nad Vltavou - HC Letci 2:9 (0:7, 1:1, 1:1)
Branky hostů: Svoboda 3, Horáček 2, Vašíček, Flieger, Godochkin, Vosmík. Asistence: Vašíček 3, Flieger, Tejkl, Šrámek, Štípek.

Šestka vyhrála s čistým štítem

V minulém kole prohráli Letci s Pardubicemi, které je zároveň vystřídaly na čele ligové tabulky. I proto si chtěli spravit chuť proti Mladé Boleslavi, což se jim povedlo po hladké výhře 10:0.

Hned v prvním střídání vstřelili Letci úvodní branku, což naznačilo směr, kterým se bude utkání ubírat. Do první přestávky však využili už jen jednu z mnoha příležitostí. "Klíčová byla druhá dvacetiminutovka, ve které jsme odskočili na rozdíl pěti branek," vysvětloval trenér Jan Zlatohlávek.

Ve třetí části pak definitivně zlomili odpor Bruslařů dalšími pěti brankami a připsali si jasné vítězství. "Kromě pětibodového Lukáše Strnada se rovnoměrně prosazovalo celé mužstvo, což mě těší. Čisté konto si připsal po jistém výkonu Lukáš Malant," řekl kouč. 

Vysoké vítězství navíc může šesťákům vrátit sebevědomí po ztrátě s Pardubicemi. Podobně to viděl i letňanský trenér. "Jsem moc rád, že jsme po minulé porážce ihned uspěli a vrátili se znovu do sedla. Herně i výsledkově jsem byl velmi spokojen, všem hráčům děkuji."

6. třída: Mladá Boleslav - HC Letci 0:10 (0:2, 0:3, 0:5)
Branky hostů: Strnad 3, Křišťan 2, Čech, Kudrna, Blažek, Panýr, Van Luyk. Asistence: Štípek 2, Čech 2, Strnad 2, Křišťan, Blažek, Sýkora.

Sedmáci stříleli i v obměněné sestavě

Sedmáci v sezoně pouze třikrát zaváhali, jinak ale své soupeře nešetří a nadělují jim nemalé příděly. Tentokrát to odnesly Kralupy nad Vltavou, které Letňany převálcovaly 18:3.

Kouč Letců Martin Uldrich trochu improvizoval se sestavou a neměl důvod si stěžovat. "Bylo to takové tréninkové utkání. My jsme na to udělali speciální sestavu. Posílali jsme dva kluky osmičce, tři kluky šestce. Dali jsme přednost hráčům, kteří nemají tolik natrénováno, nebo si tolik v zápasech nevěří," přibližoval rošádu na soupisce. 

Uldrich si navíc dovolil rotovat i jednotlivé posty, a tak si defenzivně ladění hráči vyzkoušeli útočení a naopak. "Promíchali jsme to, obránci hráli útočníky, útočníci zase obránce. Chtěli jsme je otestovat, aby měli příležitost zkusit si to i na jiných pozicích," odůvodňoval své změny.

A na ledě to nebylo téměř poznat. "Kluci to zvládli dobře, ale je těžké to hodnotit, protože soupeř neměl takovou kvalitu," přiznal.

7. třída: Kralupy nad Vltavou - HC Letci 3:18 (0:5, 3:6, 0:7)
Branky hostů: Broš 4, Pinkas 3, Novotný 3, Vlasák 2, Bucek, Straka, Smrt, Dobrov. Asistence: Vlasák 2, Bucek 2, Šmerák, Broš.

Osmička vyhrála třemi góly v závěru

Po ubojovaném bodu z předchozích dvou střetnutí byl trenér osmáků Martin Rousek spokojený s odvedenou prací. Teď se Letcům povedlo vyhrát na ledě Mladé Boleslavi 7:4, pocity ale šéf letňanské střídačky neměl pozitivní.

"Neodehráli jsme dobrý zápas. Bylo tam mnoho individuálních chyb, výkon vláčný, chvilkami bez zájmu. Musím to hodnotit jako utrápené vítězství," nešetřil Rousek kritikou na adresu svých svěřenců.

Zápas se lámal až v posledních minutách a dopadnout to mohlo dle jeho slov i naopak. "Oni minuli prázdnou bránu za stavu 4:4. Kdyby to proměnili, tak jsme mohli prohrát. Výsledek vypadá jasně, ale tři rozdílové góly jsme dali až v posledních dvou minutách," nastínil dramatický závěr.

Letňanský kouč vidí hlavní příčinu špatného dojmu ze hry v nestálosti výkonu svých útočníků. "Až na Adamce a Hlaváče mají kluci v útoku neustálé výkyvy. Jednou hrají dobře, pak je zase nepoznávám. Chtělo by to stabilizovat. Ale to je u dětí normální, záleží, jak se vyspí nebo co dělaly předchozí den," poukázal na běžné starosti. 

8. třída: Mladá Boleslav - HC Letci 4:7 (2:2, 1:2, 1:3)
Branky hostů: Adamec 3, Zrcek 2, Tůma, Václavík. Asistence: Adamec, Stupka, Václavík.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka