Letci vyhráli šest utkání z posledních sedmi
pondělí 23. listopadu 2015

Juniorka vítězí a stoupá tabulkou. Trenéra těší i výkony

Po polovině října měli letňanští junioři na kontě jen dvě vítězství a kouč Martin Rousek neskrýval svou nespokojenost. Uběhl měsíc a věci se za tu dobu výrazně pohnuly... Letci totiž ukořistili další dvě výhry a z posledních sedmi utkání jich mají už šest. Naposledy porazili 6:1 pražskou Kobru a 5:4 po samostatných nájezdech i rezervu Karlových Varů. V první lize tak neohroženě stoupají tabulkou.

V ní dobývají ta nejvyšší patra a na kontě mají celkem už 23 bodů. Tým ožil. A ukazuje, že v prvoligové soutěži může porážet každého. "Dostáváme se tam, kde jsem si představoval, že bychom mohli být - tedy v horních patrech tabulky," pochvaluje si kouč Martin Rousek.

Radost nemá pouze z přídělu bodů, ale i z předváděné hry, kterou se Letci v poslední době prezentují.

I když v neděli paradoxně jeho tým polevil, což ho nejspíš stálo bod. V Sokolově sice zvítězil na Karlovými Vary "B" 5:4 po samostatných nájezdech, ale dvacetiminutovým výpadkem lacině přišel o vedení 4:1.

"Prvních třicet minut? To byla paráda," popisoval trenér. "Soupeře jsme přehrávali, vytvářeli jsme si šance, hráli jsme s chutí. A pak najednou když utne, každý si dělal, co chtěl... Jako u malých dětí."

Vrcholem ustrašené pasáže byla vyrovnávací branka osm minut před koncem, kdy Letci nechali vyniknout nehlídaného hráče domácích. Pak se ale znovu zvedli a v osmé sérii rozhodl penaltový rozstřel Marek Urban, jenž v utkání zaznamenal dvě branky.

Prosadil se i v páteční bitvě proti pražské Kobře, kde pro změnu dvougólový zápis zaznamenal Dominik Čapek a trefil se i v Sokolově. "Čapek je jedním z našich rozdílových hráčů. Je dobré vědět, že máte někoho, kdo dokáže téměř každý zápas bodovat. Ale přijde mi, že v produktivitě se poslední dobou hodně zlepšil celý tým," tvrdí Rousek.

Krátce ještě zpět k utkání s Kobrou - Letňanští měli po celou dobu mírnou převahu, kterou postupně dokázali proměnit v góly. "Ale tam hra nebyla tak dobrá jako v první polovině proti Varům," přiznal šéf střídačky.

A znovu připomíná: "Kolikrát by ty výkony mohly být ještě lepší, ale je opravdu těžké sejít se na tréninky v plném počtu. Jeden nebo dva nestíhají skoro všichni hráči, týden co týden. A to je potom znát."

Zda jsou Letci opravdu v dobré formě, se může ukázat už následující víkend. To vyzvou Ústí nad Labem a Litoměřice - tedy dvě mužstva, se kterými v prvních vzájemných duelech padli. Bude odveta úspěšná?

HC Letci - Kobra Praha 6:1 (1:0, 2:0, 3:1)
Branky domácích: Čapek 2, Honetschläger, Horák, Špičan, Urban. Asistence: Honetschläger 2, Neuman 2, Major 2, Čapek, Pražienka.

Karlovy Vary "B" - HC Letci 4:5sn (1:2, 1:2, 2:0)
Branky hostů: Špičan, Husák, Čapek, Urban, rozhodující nájezd Urban. Asistence: Pavičević, Katriňák, Pražienka, Špičan, Husák, Keller.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka