Letci si poradili s Hvězdou Praha i Louny
pondělí 23. listopadu 2015

Muži mají další dvě výhry. Získali zpět bezpečný náskok

Letňanské áčko suverénně prochází sezonou Pražského přeboru. O to překvapivější byla před týdnem remíza v Roudnici nad Labem. Jenže nápravy přišla záhy - minulé úterý si muži poradili s Hvězdou a svého rivala porazili 2:0. O víkendu pak splnili roli favorita proti Lounům a na svém ledě vyhráli 9:3. "Může to být rozhodující krok v konečném zúčtování," myslí si spokojený trenér Jan Doutnáč.

Nemělo je čekat nic lehkého a ani nečekalo. Muži věděli, že mají před sebou zápas podzimu s Hvězdou, který napoví o dalším vývoji v tabulce. Vše 17. listopadu dopadlo podle představ a tým se tak vrátil na vítěznou vlnu.

Trenér Doutnáč měl obrovskou radost a zároveň poukázal na kvalitu tohoto střetnutí. "Moc hezký zápas na Pražský přebor, řekl bych krásné druholigové utkání. Hokeje tam bylo opravdu hodně," vyprávěl.

Faktorů, které rozhodly o výhře Letců bylo hned několik. "My měli víc příležitostí, Hvězda byla zase víc na puku. Každopádně před bránou jsme byli nebezpečnější," popisoval. "Klíčový byl výkon gólmana. Po dlouhé době jsme navíc dobře ubránili oslabení. Kluci šlapali, nikdo nic nevypustil a nepouštěli jsme je do vyložených šancí," chválil Doutnáč defenzivní práci svých svěřenců.

Letňanský kouč hýřil optimismem a měl proč. Jeho tým si po nečekané ztrátě s Roudnicí nad Labem znovu vytvořil slibný tříbodový náskok před úhlavním soupeřem. 

"Myslím si, že to může být rozhodující v konečném zúčtování. Máme tři body náskok a zároveň jeden luxus k tomu: v posledních šesti zápasech si můžeme dovolit jednou prohrát. Určitě to postavilo tabulku do nějaké roviny. Doufám, že to vydrží až do konce," pravil odhodlaně.

Pochvalu od spoluhráčů si vysloužil útočník Ladislav Kadaně, jenž vinou zranění prakticky naskočil do sezony až nyní, po devíti měsících. "Sice nedal gól, ale měl skvělé držení puku. Nikdo ze soupeřů ho de facto nebyl schopen odstavit," ocenil kapitán Jan Mišner.

Souboj s Louny byl podle předpokladů o něčem jiném. Trenér nabádal své hráče, aby se co nejdříve utrhli do vedení, a to se jim povedlo. "Dostali jsme se do rychlého vedení, už ve třetí minutě jsme vedli 2:0, což bylo příjemné," hodnotil Doutnáč.

Obraz hry se však po brzkém vedení Pražanů změnil. "Začalo se bojovat o střední pásmo, chytali jsme se tam navzájem. Pak se jezdilo po rozích a moc šancí nebylo. My jsme ale tahali za delší konec a postupně se nám dařilo navyšovat skóre utkání," vysvětloval kouč.

Celkově zápas hodnotil jako snadnější než ten s Hvězdou, ale dle jeho slov byl výsledek pro Louny až příliš krutý. "Bylo to sice jasnější, ale na druhou stranu 9:3 není spravedlivé, 6:3 by bylo určitě spravedlivější," polemizoval na závěr. 

Áčko má před sebou ještě šest utkání, přičemž obě střetnutí s Hvězdou úspěšně za sebou. Teď zbývá jen vydržet ve výborné formě.

Hvězda - HC Letci 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 49. Šulc (Šramota, Zima), 54. Mišner (Šulc, Zima).

HC Letci - Louny 9:3 (3:1, 1:0, 5:2)
Branky a nahrávky: 2. Král (Mrázek), 3. Rulf (Mišner), 15. Zima (Šramota, Mišner), 29. Kadaně (Mrázek), 41. Mišner (Zima, Šulc), 46. Rulf (Mišner, Valder), 52. Kadaně (Mrázek), 54. Mišner, 57. Mišner (Rulf) - 6. Kolčava (Rais), 44. Svoboda (Panocha), 60. Dittrich (Rais).

Čtěte také

Podcast hokej zblízka