Letci zakončili základní část bitvou v Plzni
neděle 22. listopadu 2015

Mladší dorost prohrál, ale i nadále živí naději na play-off

Mladší dorost zakončil první část extraligy porážkou 1:3 na ledě suverénně první Plzně. Letňanský tým trenéra Tomáše Blažka tak skončil ve skupině Západ na šestém místě a v další části ročníku bude dál bojovat o postup do play-off. A jelikož je sezona rozehraná poměrně dobře, neboť na pátý Chomutov ztrácí jen tři body, nejsou šance zanedbatelné. Už následující týden startuje nadstavba.

Letce teď čeká čtyřkolová skupina C, v níž se utkají s dobře známými soupeři - Chomutovem, Litvínovem, PZ Kladnem, Ústím nad Labem a Pískem. Tedy s mužstvy, která skončila po první části sezony na pátém až desátém místě západní skupiny.

Do play-off postupuje póuze jeden a největším rivalem Letňan bude právě pátý Chomutov, jelikož na Litvínov má tým solidní osmibodový náskok.

Mladší dorostenci v první části ročníku vyhráli deset z celkových osmnácti duelů a mají pozitivní skóre 73:44. Především počet inkasovaných gólů je potěšující, méně dostaly jen druhé Karlovy Vary a první Plzeň.

Vstup do duelu na západě Čech svěřencům kouče Blažka příliš nevyšel, inkasovali už v čase 1:32, kdy dorážel kotouč do sítě důrazný Lang. Letci pak v průběhu první části přežili několik dalších příležitostí domácích, ale chvíli před sirénou inkasovali podruhé - to se tvrdou střelou v přesilovce prosadil Matyášek.

Letňany se po změně stran probraly a vytvářely si šance, jenže snížení nepřišlo. Ba právě naopak: byl to plzeňský Kolda, který se prosadil povedeným forhendovým blafákem. Snížení z času 37:38, které zařídil v početní výhodě Ivan Lytvynov ranou od modré, už na porážce nic nezměnilo.

Plzeň - HC Letci 3:1 (2:0, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Lang (Přikryl), 20. Matyášek (Kaňák), 32. Kolda (Matyášek, Mužík) - 38. Lytvynov (Sklenář). Rozhodčí: Sýkora - Jelínek, Pešek. Střely: 42:24. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Diváci: 72.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka