úterý 22. listopadu 2011

5. a 7. třída

V desátém kole dokázali chlapci získat po dvou bodech za utkání proti Roudnici.

5.třída
Mistrovské utkání (10.kolo)

HC Roudnice n/L - HC Letci Letňany = 6:8 (1:2, 3:5, 2:1)

Branky: Vlček 3, Duchan, Haš, Pinkas, Rudolf, Zedek
Asistence: Klikorka 3, Haš, Peterka, Pinkas, Rudolf, Souček

V neděli Letci nastoupili k těžkému utkání, které znamenalo přímý souboj o druhou příčku "Skupiny L" žákovské ligy. Letci přijeli bez dvou nemocných hráčů v nejsilnějším složení ročníku 2001.

Hned od začátku byla znát převaha Letců, kteří sevřeli domácí v jejich třetině, ale i přes množství šancí vedli po 1. třetině pouze 2:1.

V úvodu druhé části zvýšili Letci vedení na 3:1, ale potom nastal herní výpadek, který vrátil domácí zpět do hry. Po zbytečných ztrátách kotouče ve středním pásmu soupeř dokázal zužitkovat svoje brejkové situace a otočil náhle výsledek třemi brankami na 3:4. Naštěstí se z toho Letci dokázali oklepat a proměnili svůj drtivý tlak v branky a ještě do druhé přestávky otočili stav čtyřmi brankami na 7:4.

Třetí dějství začalo opatrně z obou stran, Letci si hlídali svůj výsledek a drželi kotouč. Až v posledních minutách se hra více otevřela, Roudnice dokázala opět z brejku snížit na 7:5, Letci naštěstí hned odpověděli brankou na 8:5. Poslední slovo měli ještě domácí. Brankou na 8:6 a hned následnou velkou šancí, kterou naštěstí nevyužili se snažili ještě vrátit do zápasu, ale závěrečné minuty si už Letci pohlídali a získali důležité 2 body, které jim zajišťují druhou příčku základní skupiny "L" s tří bodovým náskokem právě před týmem HC Roudnice n/L.

Doufejme, že si Letci při roudnickém "festivalu neproměněných šancí" jen šetřili branky na sobotní derby se Spartou, která bez ztráty bodu suveréně vévodí skupině "L".



7.třída
Mistrovské utkání (10.kolo)

HC Roudnice - HC Letci Letňany  = 0:14

Hráči nastoupili do utkání po vítězství nad Zbraslaví a hned od úvodní bule začali vyvíjet tlak na soupeře. Během prvních minut začali herními kombinacemi pronikat do soupeřovi třetiny a v několika minutách nastříleli úvodní branky zápasu a soupeři dali jasně najevo svoji převahu.
V první třetině Letci nastříleli 5 branek, do druhé třetiny vstoupili na led se stejným nasazením a přidali další 4 branky.
V poslední třetině hráči 7. třídy pokračovali v započaté hře a dalšími 5-ti brankami ukončili zápas konečným výsledkem 14:0.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka