Letci prohráli s Hradcem Králové i Kometou
sobota 21. listopadu 2015

Starší dorost zase neskóroval. Obrana držela jeden zápas

Před dalším dvoubojem neměl starší dorost moc dobré vyhlídky, vždyť už devětkrát v řadě prohrál. Ve čtvrtek a v sobotu ho navíc čekal třetí Hradec a naprosto suverénní Kometa, která s přehledem ovládá tabulku skupiny Střed. Utkání s Východočechy zvládli Letci skvěle dozadu, bohužel vepředu znovu tápali a prohráli 0:1. Mužstvo doplatilo na nulovou efektivitu i proti Brnu a nakonec utrpělo debakl 0:8.

Letci moc dobře věděli, že do obou zápasů musí jít ze zabezpečené obrany. Tato taktika byla dlouho úspěšná v prvním utkání s Hradcem Králové, nicméně souboj znovu rozhodla mizerná fáze v zakončení.

Trenér Milan Antoš chválil svůj tým za defenzivní práci. A jak by ne. Poprvé v sezoně dostali dorostenci méně než dvě branky v jednom utkání. "Odehráli jsme dobrý zápas, výborně jsme bránili. Celkově se zlepšujeme ve hře dozadu. Alespoň jsem měl z toho takový pocit," vyzdvihl Antoš bojovný výkon.

Kromě obrany mohl letňanského kouče těšit i výkon brankáře Dana Vaculy, který své spoluhráče několikrát podržel. "Dan opravdu skvěle zachytal. Dozadu jsme celkově sehráli povedený zápas, ale pár chyb jsme samozřejmě udělali. Dan to vždycky dokázal napravit. Když už šel puk do brány, skočil do toho nebo to vyrazil," hodnotil brankářské představení svého svěřence.

Mužstvo ovšem tlačí bota jinde. V předchozích čtyřech zápasech vstřelilo pouze dvě branky a lépe tomu nebylo ani tentokrát. "Chybí nám ofenzivní síla, která tam prostě není. Znovu jsme nedali gól, což byla velká škoda. Bez toho nemůžeme vyhrát," řekl smutně trenér Letců.

Špatná koncovka se pak projevila i v duelu s lídrem soutěže, brněnskou Kometou. "Měli jsme tam několik příležitostí, které jsme opět neproměnili, je to stále dokola."

Letňany se snažily držet krok, ale utkání se definitivně zlomilo ve druhé periodě, kdy Brňané zvyšovali už na 4:0 ve svůj prospěch. "Úvodní třetinu jsme hráli slušně, ale dvakrát jsme inkasovali. To samé se opakovalo i ve druhé dvacetiminutovce. Tam ty góly prostě propadly. V tu chvíli mužstvo povolilo," popsal Antoš zásadní momenty utkání.

Závěrečné dějství už jasně patřilo Kometě, která ještě víc rozšířila svůj brankový účet. "Defenziva pak byla tristní, napadaly tam čtyři góly a v podstatě už nikdo nebránil," přiblížil kouč průběh poslední třetiny.

Další zápasy čekají starší dorostence v pátek na pardubickém ledě a v sobotu doma s Jihlavou. Oba soupeře už letos dokázali porazit. Třeba konečně prolomí tu velmi nelichotivou bilanci proher v řadě.

HC Letci - Hradec Králové 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 34. Kynčl (Dvořák). Rozhodčí: Nepomucký - Karda, Zháňal. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 52. Střely na branku: 10:44.

HC Letci - Kometa Brno 0:8 (0:2, 0:2, 0:4)
Branky a nahrávky: 7. Ferda (Nečas, Havlát), 11. Novák (Gajarský, Král), 35. Ferda (Zukal, Trnka), 39. Mlynář (Král), 44. Ferda (Š,), 44. Král (Frydrych, Š.), 49. Havlát (Ferda, Süss), 55. Havlát (Ferda, Zábranský). Rozhodčí: Horák - Kettner, Rybáček. Vyloučení: 2:1. Bez využití. Diváci: 89. Střely na branku: 21:44.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka