Po prohře s Hvězdou přišla výhra v Mostě
pondělí 16. listopadu 2015

Výhoda naruby. Juniorům spíš vyhovují venkovní zápasy

Alespoň s nadsázkou se dá říct, že by letňanští junioři potřebovali hrát letošní soutěž převážně na hřištích soupeřů. Protože to je paradoxně venku, kde se jim v sezoně mnohem více daří. Znovu se to potvrdilo v posledních dvou duelech, když Letci nejprve podlehli doma 3:5 pražské Hvězdě, aby dva dny nato přivezli přesvědčivé vítězství 6:2 z Mostu. Z pěti posledních zápasů vyhráli už počtvrté.

V juniorské první lize zatím nasbírali 18 bodů, ale jen třetinu z nich na vlastním ledě. Přitom právě úzké kluziště by mělo být jejich výhodou. Jenže Letci zatím doplácejí na ofenzivní pojetí a soupeři z toho v Ice Areně těží. 

"Zatáhnou se, hrají ze zajištěné obrany a vyrážejí do protiútoků. My útočíme za každou cenu," vysvětluje trenér Martin Rousek.

Tým opravdu útočí, jenže občas doplácí na špatnou produktivitu. V plné nahotě se to ukázalo v pátek proti Hvězdě, která v poslední třetině udeřila dvěma rozhodujícími góly a body si už vzít nenechala. 

Letňanští se ještě v první třetině dokázali vypořádat se dvěma lacině obdrženými brankami, ale v důležitých momentech jim nepřálo ani štěstí."Dvakrát nám zazvonila tyč. Nevyužili jsme přesilovku pět na tři, což se naopak soupeři velmi snadno povedlo," viděl hlavní příčinu nezdaru Rousek.

V neděli Letci přijeli do Mostu v upravené sestavě. Útočné řady například posílili Dominik Čapek a Oleksandr Poljanyčka a hned to bylo znát. "Všichni od začátku do konce podali výborný výkon, tentokrát nás podržel i brankář," ocenil kouč. 

Letci severočeského soka rozdrtili především ve druhé třetině, když dokázali vstřelit pět branek a pak si už výsledek bezpečně pohlídali. "Tlačili jsme se do branky, dokázali proměňovat šance. Od druhé třetiny jsme byli lepším týmem."

Rousek znovu připomíná, že je v juniorce občas těžké sladit mužstvo před zápasy. Hráči studují všude možně a na tréninku se všichni kompletně sejdou jen v sobotu. 

Domácí bilanci si může jeho parta vylepšit v pátek proti pražské Kobře. V neděli ji čeká výjezd do Karlových Varů, kde se střetnou s tamní rezervou. Přidají příští víkend do tabulky plný počet šesti bodů? 

Oba soupeře v prvních vzájemných střetnutích dokázali porazit.

HC Letci - Hvězda Praha 3:5 (3:3, 0:0, 0:2)
Branky domácích: Kučera, Pacovský, Pražienka. Asistence: Major, Husák, Honetschläger.

Most - HC Letci 2:6 (1:0, 0:5, 1:1)
Branky hostů: Čapek 2, Honetschläger, Špičan, Horák, Urban. Asistence: Pražienka 2, Honetschläger 2, Poljanyčka, Čapek, Horák, Pacovský, Kazda.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka