Muži proti Bohemians potvrdili roli favorita
sobota 07. listopadu 2015

Nelehký souboj rozhodly tři góly v závěru druhé třetiny

Letňanské áčko stejně jako loni hraje na špici a jde si jasně za svým cílem. Po šesti odehraných zápasech muži netratili jediný bod a nic na tom nechtěli měnit ani v utkání s Bohemians. To se jim povedlo a po výhře 6:0 si navíc připsali jednu premiéru. Poprvé v letošní sezoně neinkasovali, což hlavní kouč okomentoval s úsměvem na tváři: "Co Olivka měl, tak pokryl, co neměl, tak to pokryl taky."

Muži hrají letos ve veliké pohodě. To dokázali třeba výhrou před dvěma týdny nad rivalem z Lomnice, čímž si upevnili pozici lídra. Tentokrát neponechali nic náhodě a naplnili roli favorita v souboji s Bohemkou, kterou přehráli jasně 6:0.

Více jak polovinu utkání však nic nenasvědčovalo tomu, že se bude jednat o tak jednoznačnou záležitost. "Soupeř odolával až skoro do konce druhé třetiny, pak jsme ale za stavu 1:0 dali tři rychlé góly v řadě a bylo prakticky po zápase," popisoval průběh utkání kouč Jan Doutnáč.

Slova chvály měl i pro maskovaného muže Letců Matěje Olivu, který poprvé v sezoně vyšel z duelu s čistým štítem. "Olivka super zezadu s nulou. Co měl, tak pokryl, co neměl, tak to pokryl taky," říkal s úsměvem.

Na samotné hře Bohemians nenašel Doutnáč nic překvapivého a vysvětloval hlavní příčiny vítězství. "U Bohemky je zásadní to, jak se sejde. Někdy přijdou ve dvanácti, jindy zase v patnácti. Tentokrát hráli, tuším, ve třinácti lidech," počítal. "Oni mají šikovné kluky dopředu, ale ten mančaft je věkově starší a my je zkrátka přebruslili."

Naopak zaskočen byl výkonem hostujícího brankáře. "Chytal za ně Ondra Vála, kterého znám velmi dobře. Musím proto říct, že dnes čapal víc než svůj nadstandard," uznal letňanský trenér. 

Výborně rozjetou polovinu soutěže zakončí Letci příští sobotu na ledě Roudnice nad Labem. A právě tam budou chtít ulovit už osmé vítězství.

HC Letci - Bohemians 6:0 (1:0, 3:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 18. Božilov (Novák, Valder), 29. Rulf (Kautský, Kaleta), 30. Mišner, 33. Valder (Král), 50. Mišner (Štěpán), 59. Valder (Král, Mrázek).

Čtěte také

Podcast hokej zblízka