neděle 20. listopadu 2011

Havlíčkův Brod ukončil vítěznou sérii staršího dorostu

V sobotu přijel do ICE ARENY obávaný soupeř starších dorostenců Havlíčkův Brod a utkání bohužel potvrdilo, že na tohoto soupeře naši dorostenci hrát neumí. Letci sice otočili nepříznivý stav utkání z druhé minuty, nicméně dvougólové vedení si nedokázali uhlídat a Brod si tak odvezl tři body za vítězství 4:3

Obávaný soupeř z Havlíčkova Brodu podruhé v této sezóně dorazil do ICE ARENY a hned v úvodu Letcům připomenul, jaká je jejich prozatímní vzájemná bilance. Vítězná šňůra Letců slibovala prolomení smůly, která se opakovaně v utkáních s Brodem už druhou sezónu lepí na hokejky Letců, bohužel ani tentokrát nedokázali Letci dobře rozehrané utkání dotáhnout do vítězného konce.

Hned v 2. minutě utkání dokázal Brod po propadnutí letňanských otevřít skóre zápasu - Dvořák zakončil kombinaci Hlídka a Němce neomylně za Švihálkova záda (0-1).
Letci se dokázali vrátit do hry o dvě minuty později při vyloučení hostujícího Valy, když se z přesilové hry prosadil Švábík (1-1). V sedmé minutě šel na trestnou lavici opět hostující Vala a dnes v přesilových hrách zatím neomylní Letci šli do vedení - Litera opakovaně dorazil puk za Dolejšova záda (2-1).
V tento moment začali Letci kontrolovat hru a tlačit se do šancí. Příležitost na zvýšení měl v 13. minutě Ječný, odražený puk od zadního mantinelu vrátil ale pouze pod ležícího Dolejše.
V 18. minutě ve vlastním oslabení unikl do samostatného nájezdu Vosyka a Letci museli zatáhnout za záchranou brzdu. Vosyka tak měl možnost trestného střílení, zakončil ale nepřesně a skóre se neměnilo.
Jako by Letci ve zbývajícím čase chtěli potvrdit rčení "nedáš dostaneš", vytvořili si obrovský tlak před brankou soupeře a v čase 19:59, doslova a do písmene brankou do šatny, zvýšili zásluhou důrazného Kaplana svoje vedení na 3-1.

To, že začátky třetin Rebelové umí, dokázali v čase 20:26, když se střelou z levého kruhu prosadil Chlubna a snížil na 3-2. Letci se dokázali vzpamatovat a vytvořili si několik slibných šancí. Tutovku měl na hokejce Brejcha, křižnou přihrávku Homolky ale nedokázal usměrnit do Dolejšovi branky a ani následnou dobrou střeleckou pozici mezi kruhy v gól neproměnil.
V 35. minutě se Havlíčkobrodští dostali do přečíslení 2 na 1 a Němec prudkou střelou z pravého kruhu srovnal stav utkání na 3-3.
Zaskočení Letci se v následujících minutách nedokázali z vyrovnání oklepat a Havlíčkův Brod, tradičně v brankovišti velice důrazný, vytěžil v 39. minutě vedoucí gól - podruhé se dnes prosadil Němec (3-4).
Půl minuty před koncem 2. třetiny měli ještě Letci výhodu přesilové hry. Z několika šancí ale branku nevytěžili a tak se po obratu v uplynulých 20-ti minutách odcházelo do kabin za překvapivého stavu 4:3 pro hosty.

Poslední dvacetiminutovka přinesla pěkné akce domácích, nicméně Dolejš držel Rebely v jednogólovém vedení jak po šanci Karabáčka, který se v samostatném úniku neprosadil, tak i proti Brejchovi či Literovi . Domácí, ač aktivnější, nedokázali již do konce třetiny Dolejše ani v power play, kdy puk doslova poskakoval na brankové čáře hostů, překonat a tak si Rebel z ICE ARENY odvezl 3 body za vítězství 4:3.

Letci opět ztroskotali na špatné produktivitě, o čemž svědčí i poměr zásahů brankařů Švihálek - Dolejš 24-47.

VÝSLEDKY 21. KOLA

TABULKA PO 21. KOLE

Čtěte také

Podcast hokej zblízka