Odchovanec Letců se nepříjemně zranil
pátek 06. listopadu 2015

Vránovy patálie. Léčba zápěstí se odhaduje na tři měsíce

Tuhle sezonu rozjel ve farmářském týmu Hershey Bears a během ní měl trpělivě čekat na šanci od washingtonských Capitals. Jenže na debut ve slavné NHL si bude Jakub Vrána muset ještě nějaký čas počkat. V jeho kariéře přichází první komplikace. Minulý týden totiž utrpěl na tréninku poranění zápěstí a doba léčby se odhaduje na tři až čtyři měsíce. Slavný Letec plánuje i návštěvu domova.

Tým zrovna pracoval na hře v obranném pásmu a slavný odchovanec Letců byl zachycen v souboji v rohu kluziště. "Jeho hokejka se zasekla v mantinelu a následkem toho šlo přímo proti mantinelu i jeho zápěstí," popisoval kouč Troy Mann. 

Jinými slovy - Vrána si při kontaktu vlastně celé zápěstí otočil.

Nešťastná situace se udála už minulý týden. Zprvu si v klubu všichni mysleli, že bude v pořádku. "Jenže přes noc mu to hodně nateklo," posteskl si trenér. Devatenáctiletý mladík šel na několik rentgenů, které nic neprokázaly, magnetická rezonance ovšem odhalila porušení šlachy a hráč musel okamžitě na operaci. 

Mimo hru bude minimálně dvanáct týdnů.

Jednoduchými počty vychází jeho návrat nejdříve na konec ledna či začátek února. To však neznamená, že se nemůže uzdravit a vrátit dříve. Až Vránovi sundají sádru, měl by se měl minimálně na týden objevit za rodinou v Praze, pak plánuje návrat zpět do Hershey na rehabilitaci.

"Teď nemůže opravdu nic, po dobu 14 dnů je jeho ruka v sádře. Nejde se dívat příliš dopředu, jen trpělivě čekat. Alespoň se podívá za svou rodinou, což běžně během hokejové sezony nemůžete," nechal se slyšet Mann.

Ten měl českého forvarda v oblibě, dával mu hodně prostoru. Přiznává, že jeho mužstvo přichází v AHL o výraznou oporu v ofenzivních řadách. Vrána v šesti utkáních zaznamenal šest bodů za dvě branky a čtyři asistence, pravidelně chodil na přesilovky, cítil se fyzicky dobře. 

"Musíte si všimnout chlapce jako on. Rozhodně nám bude chybět."

Už je jasné, že bude chybět i reprezentační dvacítce na mistrovství světa ve Finsku, kde mohl jako jeden z mála Čechů v historii startovat už počtvrté v řadě a zároveň naposledy. A kde měl být jednou z nejvýraznějších tváří celého šampionátu.

"O dvacítkách se s ním nebavte, nechce o nich vůbec slyšet, protože se na ně hrozně těšil," prozradil otec Karel Vrána. "Bohužel i tohle patří k hokeji, ale je to smůla. Bude muset zabojovat, až se uzdraví."

Snad nešťastné zranění velký hokejový talent při jeho snu o NHL nijak neovlivní.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka