pátek 18. listopadu 2011

Starší dorost bodoval v Písku, vítězná série pokračuje

Po reprezentační pauze čekalo starší dorostence těžké utkání v Písku. Letci i po dvoutýdenní pauze navázali na poslední skvělé výkony a dokázali bodovat v pátém utkání v řadě. Písek porazili 3:1 a připsali si další tři body do tabulky skupiny střed.

Letci vstoupili do utkání aktivně a hned od začátku se usadili před píseckou brankou. Písek nezachytil nástup Letňan a hned v úvodu utkání měli Letci výhodu přesilové hry, kterou po 16 vteřinách ukončil gólem letňanský Šír, když jeho lehké nahození od modré čáry propadlo za Havelkova záda (0-1)
Zaskočený Písek se nemohl dostat do tempa a Letci se i nadále dostávali do šancí. Ve 4. minutě se ocitl před úplně prázdnou píseckou brankou Brejcha, backhandem ale minul. Letci dál pokračovali v tlaku a na konci 5. minuty vystřelil dvougólové vedení Letňan po přihrávce Litery Ječný (0-2) a domácí Havelka přenechal místo v brance mladšímu Mazuchovi.
V dalších minutách srovnal Písek s letňanskými hráči krok a do hry se tak dostal i brankář hostů Švihálek, dnes byl ale v brance jistý a do konce třetiny držel čisté konto. Stejně tak střídající Mazuch v brance Písku nedovolil Letňanům přidat další branku a po první třetině tak šli Letci do kabiny s dvougólovým vedením.

Do druhé třetiny domácí nastoupili lépe než uspokojení hosté a Švihálek v brance měl nemálo práce při zneškodňování šancí Písku. V 5. minutě byl vyloučen hostující Vacek a Písek  při zavážení puku do útočného pásma vyřešil přečíslení soupeře 3 na 2 střelou na branku. Odražený puk nadvakrát dokázal za Švihálkova záda dorazit Volf (1-2).
V následujících minutách bylo vyloučeno 6 hráčů na obou stranách a tak byla hra poznamenána přesilovými situacemi na obou stranách. Nikdo ze soupeřů se však neprosadil a tak šla družstva do kabin za stavu 2:1 pro hosty z Letňan.

Třetí třetina příliš pěkného hokeje nepřinesla, důsledná letňanská obrana nedovolila Písku zakončovat protiútoky a naopak letňanští se dopředu příliš netlačili a na branku Písku vystřelili za třetí třetinu pouze dvakrát. I tak se z individuální akce dokázal v 49. minutě prosadit Homolka, když blafákem překonal skvěle chytajícího Mazucha a poslal Letce zpět do dvougólového vedení (1-3).
Letci se od tohoto okamžiku ještě více soustředili na obranu a omezili hru na pouhé jednoduché posouvání hry pryč od vlastní branky a utkání se tak dohrálo bez dalších větších šancí na obou stranách.

Letci tak vybojovali důležité tři body díky dvěma rychlým gólům v začátku utkání a upevnili svou pozici v tabulce skupiny střed.
V dalším utkání hostí Letci soupeře z Havlíčkova Brodu, před kterým aktuálně drží 4 body náskok (So 19.11., 15:30 hod.).

TABULKA PO 20. KOLE

VÝSLEDKY 20. KOLA

Čtěte také

Podcast hokej zblízka