Letci porazili Kobru, teď je čeká Lomnice
úterý 20. října 2015

Muži jsou na špici. Na řadě je odveta za minulou sezonu

Možná to byla ideální prověrka před dalším důležitým zápasem. Letňanští muži totiž museli dvakrát dotahovat, aby rezervu pražské Kobry přemohli třemi brankami v poslední třetině. A protože měla Lomnice nad Popelkou v devítičlenné tabulce volný víkend, dostali se Letci do čela Pražského přeboru. Právě na ledě pronásledovatele je čeká příští víkend sledovaná bitva. Mají mu co oplácet.

Dodnes Letce i Lomnici dělilo v čele tabulky rozdílné skóre. Teď má jejich soupeř o zápas méně a v tom nedělním bude muset dotahovat. Jenže Pražané v minulé sezoně poznali lomnickou sílu a stálo je to postup do kvalifikace o 2. národní ligu.

"Nemyslím si, že se to bude nějak výrazně lišit. Mají kvalitní tým a určitě se v zápase objeví prvky z loňské sezony," tuší těžko utkání kouč Jan Doutnáč.

Za sebou každopádně mají Letci dobrý test v podobě utkání s "béčkem" Kobry, kterou uplynulou sobotu porazili doma 5:2. Přitom to nebyl vůbec snadný zápas. 

"Oproti loňsku to byla lepší Kobra. Je vidět, že se toho na jejich střídačce ujal někdo, kdo se nad tím zamyslel a chtěl hrát proti Letňanům. Soupeř byl ukázněný, měl dobrého gólmana. Nám dělalo problémy střední pásmo a malý prostor na puku."

Před očekávaným soubojem s Lomnicí se letňanský tým už zaměří jen na přesilovky. Tak, aby si hráči ještě víc zautomatizovali některé návyky. Trenér očekává otevřený zápas nahoru dolů, čemuž napovídají i dosud podobné výsledky obou mužstev. Také Lomnice je zatím neporažena.

Jak se na jejím ledě hraje? "Hráči si to někdy pochvalují, někdy je tam zase málo prostoru. Je to tak půl na půl," říká Doutnáč. "Mně osobně tam překáží ve výhledu dva sloupy, ale to asi žádný vliv na zápas nebude mít," směje se. 

Už tuto neděli tak Letci budou moci začít oplácet svému sokovi loňské vyřazení. A potvrdit pozici lídra.

HC Letci - Kobra Praha "B" 5:2 (0:1, 2:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 27. Král (Koubík, Bílek), 37. Mišner, 43. Šulc (Štěpán), 48. Mišner (Zima), 56. Uhlíř (Bílek) - 12. Šubrt (Svoboda, Gron), 33. Gron (Švácha).

Čtěte také

Podcast hokej zblízka