Žákovské týmy mají za sebou další kola
úterý 22. září 2015

Sedmáci si dopřávali kanonádu. Šestka ještě neprohrála

Poměrně vydařený. Tak se dá hodnotit minulý týden pro malé hokejisty reprezentující letňanský klub. V mládežnických kategoriích se v soutěžním zápase neprosadila pouze pátá třída, všechny ostatní naopak zvítězily. Sedmáci dokonce předvedli proti Černošicím pěkné střelecké vystoupení, když soupeři nasázeli 33 branek. Šestka zvítězila už počtvrté v řadě a v lize zatím drží neporazitelnost.

Na obratnosti a bruslení je co zlepšovat

Pětka Letců měla o uplynulém víkendu dobře nakročeno k vítězství, ovšem nakonec zůstali bez bodu. Po výborném začátku vedli domácí 2:0, ale ještě do první přestávky Černošice vyrovnaly.

"Pak se projevilo, že byli hráči soupeřova týmu o rok starší, takže byli rychlejší v soubojích," řekl asistent trenéra Milan Hluchý. Rozhodující náskok si vypracovali Černošičtí na letňanském ledě ve druhé třetině. 

Kouč Hluchý tak po sobotní porážce 5:8 upozornil, že je pořád co zlepšovat. "V naší páté třídě je ohromná nutnost pracovat na bruslení, na obratnosti."

5. třída: HC Letci - Černošice 5:8 (3:3, 0:3, 2:2)
Branky domácích: 
Godochkin 2, Horáček Vosmík, Vašíček. Asistence: Godochkin, Svoboda, Horáček.

Odpracované vítězství na širokém hřišti

Hokejisté šesté třídy zvládli náročný zápas na širokém kluzišti pražské Hvězdy. Stál proti nim kvalitní soupeř, nastoupili ve školní den a navíc po jediném tréninku z kraje týdne.

Proto byl trenér Jan Zlatohlávek v hodnocení utkání pozitivní: "I přes kostrbatou hru zaslouží všichni hráči velké poděkování."

Letce trochu srážely individuální chyby, specifika hry na velkém kluzišti a projevila se už i zmiňovaná nerozehranost. Přesto hosté náskok uhájili a připsali si cennou výhru. Hattrickem se blýskl Filip Blažek.

6. třída: Hvězda Praha - HC Letci 4:8 (1:3, 1:4, 2:1)
Branky hostů:
Blažek 3, Čech 2, Kudrna 2, Vlasák. Asistence: Vlasák 2, Křišťan, Kudrna, Čech, Štípek, Urban.

Nevídaná kanonáda není přeceňována

Při pohledu na výsledek se nezasvěcený fanoušek může ptát - byl to opravdu hokejový zápas? Letci ze sedmé třídy totiž potupili soupeře z Černošic 33 góly a s čistým kontem vzadu.

Třeba Alex Dobrov vstřelil osm branek a na dvě přihrál, desetibodový byl i Tomáš Bucek. Trenéři ale na statistiky nehledí.

"Hráč, kterého bych vyzdvihl, není. To, že někdo dá proti Černošicím osm gólů, já nepovažuji za umění. Takový zápas se hodnotí těžko. Byl to jeden z nejslabších soupeřů," prohlásil trenér Martin Uldrich.

Podle kouče bylo důležité, že domácí hráli celý zápas naplno a nasázeli tolik gólů. "Možná bylo dobře, že se někteří mohli rozehrát a něco si zkusit. Těžší utkání ale dají klukům víc," podotkl kouč Uldrich.

7. třída: HC Letci - Černošice 33:0 (12:0, 11:0, 10:0)
Branky domácích:
Dobrov 8, Bucek 6, Broš 5, Strnad 4, Václavík 4, Tůma 3, Barratt, Novotný, Čech. Asistence: Tůma 5, Bucek 4, Čech 3, Pinkas 3, Broš 3, Dobrov 2, Václavík 2, Barratt 2, Strnad, Novotný, Vojta, Šmerák.

Desítka byla dokonána po týmovém výkonu

Už ve středu nastoupili ke svému utkání osmáci. Na ledě Hvězdy v pražském derby zvítězili po týmovém výkonu vysoko 10:3. "Kluci k tomuto utkání přistoupili dobře, od začátku jsme měli převahu," těšilo trenéra Martina Rouska. "Hvězda měla jen jednoho nebezpečného hráče, toho jsme si pohlídali."

Letňanští přitom odehráli soutěžní duel pouze ve dvanácti lidech, protože mají úzký kádr. "Na druhou stranu to není špatné, kluci se v zápase dostanou častěji na led, takže jim to může jenom prospět. Tedy pokud se hraje jednou týdně a mají čas na odpočinek," myslí si trenér Rousek.

Tři branky a tři asistence si v sobotu připsal kanonýr Václav Adamec. 

8. třída: Hvězda Praha - HC Letci 3:10 (1:3, 2:4, 0:3)
Branky hostů:
Adamec 3, Krutil 2, Zrcek 2, Mulač, Hlaváč, Tůma. Asistence: Adamec 3, Richtrová 2, Tůma, Stránský, Mulač.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka