Letci doma porazili 5:3 pražskou Hvězdu
pondělí 21. září 2015

Skvělý start do sezony. Muži si v derby poradili s rivalem

Na úvod sezony se jim do cesty nemohla postavit těžší překážka. Jenže letňanští muži se s náročným startem Pražského přeboru popasovali na jedničku. Svého tradičního rivala z Hvězdy porazili na domácím ledě 5:3 a připsali si do tabulky první body. Velmi důležité body, protože právě s tímto soupeřem by měli tradičně svádět dostihy o prvenství. A ambice "áčka" jsou letos znovu vysoké.

"Pomohlo nám, že jsme se dostali dvakrát do vedení, které jsme udrželi. Ale jinak to byl rybník," hodnotil úroveň zápasu kapitán Jan Mišner. Nejsou to až příliš kritická slova? "Bylo prostě vidět, že je začátek sezony a ani jedno mužstvo není moc rozehrané."

Možná by si tenhle šlágr kola zasloužil rozehranější období, ale Letcům to vadit nemůže. Splnili velmi důležitý úkol. A v následujících týdnech by se jim proto mělo hrát zase o něco snadněji.

V sobotním duelu se blýskl dvěma góly Petr Bílek, tři asistence si zase připsal Tomáš Král. Do třetí třetiny šli domácí s jednogólovým náskokem, který v poslední části bezpečně navýšili a hosté už stačili jen korigovat skóre. 

Derby bylo tradičně poněkud nervózní a mezi soupeři občas vzplály emoce. "Ale nic přehnaného. To už k tomuhle zápasu patří," mávl rukou Mišner.

Letci hráli v kompletním složení, tedy téměř v kompletním... Stále se totiž čeká na výraznou posilu v podobě Michala Dobroně, jenž v české extralize odehrál bezmála 600 zápasů převážně za Spartu a Karlovy Vary. Teď je otázkou, kdy brzy 36letý bek dostane registraci a bude moct nastoupit.

Tým mezitím může dál pilovat souhru, která podle Mišnera ještě trochu vázla. "Jsem rád, že to bylo na našem hřišti, protože na tom jejich letišti, kde Hvězda hraje, by to bylo ještě mnohem těžší."

Příští víkend čeká letňanské muže první venkovní utkání v Lounech.

HC Letci - Hvězda Praha 5:3 (1:1, 2:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 8. Bílek (Král, Mišner), 21. Štěpán (Zima, Mišner), 30. Valder (Boček), 52. Bílek (Uhlíř, Král), 56. Uhlíř (Král, Valder) - 11. Nedvěd, 40. Novák (Nedvěd), 59. Nacházel (Hrubant).

Čtěte také

Podcast hokej zblízka