Muži startují bitvou s rivalem z Hvězdy
středa 16. září 2015

Áčko jde do boje. Máme na postup, věří trenér Doutnáč

Letňanští muži se už nemůžou dočkat, v sobotu je doma čeká zahajovací zápas nové sezony. A hlavní cíl nikdo nemusí vyslovovat nahlas, je naprosto jasný: postup z Pražského přeboru. Hned na úvod nastoupí svěřenci trenéra Jana Doutnáče proti největšímu rivalovi z Hvězdy Praha, se kterým se budou téměř jistě rvát o titul v soutěži. "Věřím, že těmi šťastnějšími nakonec budeme my," doufá kouč.

Jak jste na tom po letní přípravě?
Určitě dobře. Jsme připravení a těšíme se. Předpokládám, že Hvězda na tom bude úplně stejně. Šli jsme stejně na led, co mám informace, tak odehráli o dva přípravné zápasy víc než my. Spíš je škoda, že se potkáme hned v prvním kole, kdy budeme nerozehraní. Na druhou stranu se ukáže, kdo se líp připravoval.

Jaký máte kádr oproti minulému ročníku?
Je tam nějaké posílení. Natvrdo přišly ročníky 94 a 95 z juniorky, které u nás loni alternovaly, když jsme potřebovali kádr doplnit. Přišel mladý bek Noska ze Zbraslavi, máme tam posílení z extraligy - aspoň doufám, že ho zvládneme dotáhnout. Měl by za nás hrát Michal Dobroň, to bude vzadu určitě hodně velká posila. Nikdo neodešel, takže řekněme, že jsme připraveni v plné sestavě.

Vypadá to, že nejenom v plné sestavě, ale že na tom budete ještě líp, ne?
Budeme posílenější. Co se sestavy týče, tak máte pravdu, že budeme silnější.

Máte přehled o Hvězdě?
Nemám, přiznám se, že o jejich posilách nevím. Určitě se uzdravil jejich kapitán Lukáš Nedvěd, který byl loni dlouhodobě zraněný. Ten se určitě těší hodně. Na druhou stranu byl jejich kádr tak vyrovnaný, že žádné zásadní změny nepotřeboval. Moc nevěřím, že získali někoho, kdo bude vyčnívat.

Co si vzít z minulé sezony, ve které jste k postupu měli asi nejblíž v historii? Co chybělo k tomu, abyste to dotáhli do konce, o kterém sníte?
Já už to opakuju poněkolikáté, ale obecně k tomu chybí dva tréninky týdně. Ještě k tomu však přidám i B, a to, aby ti kluci měli prostor na ty dva tréninky týdně přijít. Což se vždycky neděje. Stává se, že někdo nemůže přijít na trénink v pátek a jde ze soboty do soboty do ostrého zápasu, což asi není úplně ideální. V kvalifikaci to bylo naprosto jednoznačné: dva zápasy ve třech dnech, my jsme v tom druhém totálně odešli. Fyzička a připravenost chybí, ale to je holý fakt.

S tím se dá asi těžko něco dělat, když ti hráči chodí do práce a nemají na to prostě čas, že?
Jasně. Beru to jako fakt, ne jako úmysl. Ti kluci pracují, nějak se živí. Tohle je zábava a ta přichází až po práci.

Přesto je asi cítit, že odhodlání v týmu urvat postup roste.
Určitě jo, to jádro je hodně zdravé. Minulý týden jsme hráli s juniorkou, z mého pohledu jsme je hodně přehráli, což jsem nečekal. I bruslařsky. Tam bylo vidět, že kluci už jsou vyloženě nadržení na zápas. 

Čtěte také

Podcast hokej zblízka