Letci utrpěli smolnou porážku s Vary
neděle 13. září 2015

Mladší dorost prohrál, ale kouč chválil: Maximální výkon

Letňanský mladší dorost prohrál potřetí za sebou, tentokrát doma nestačil na Karlovy Vary a padl těsně 2:3. Trenér Tomáš Blažek však po utkání nebyl naštvaný, jeho svěřenci mu na ledě svým výkonem naopak udělali radost. "Podali jsme náš momentálně maximální výkon. Bohužel se od nás odvrátilo štěstí, které soupeři naopak nechybělo. Takový je hokej, nedá se nic dělat."

Podle výsledků by se mohlo zdát, že Letci upadají do menší krize: po úvodním vítězství 7:0 v Chomutově prohráli se Slavií 1:3 a následovaly dvě porážky se shodným skóre 2:3. Zatímco v Kladně mužstvo výsledek dotahovalo a sahalo po vyrovnání, tentokrát přišlo o slibné vedení.

Mladší dorost totiž vedl po trefách Ondřeje Šíby a Adama Navrátila z konce první třetiny 2:0 a těsné jednobrankové vedení držel ještě v polovině závěrečné části. Pak však vyrovnal hostující Jiskra a 82 vteřin před koncem rozhodl Hudečka.

"Byl to takový smolný gól. Vary v utkání neměly tolik šancí, ale bohužel většinu z nich dokázaly využít. Byť se štěstím, které nám naopak chybělo," myslí si trenér Blažek.

Ten před zápasem dobře tušil, že jeho mužstvo čeká těžký soupeř a hráče na to dopředu také upozorňoval. "Karlovy Vary jsou na tom opravdu výborně, ale musím kluky pochválit, protože se s tím vypořádali skvěle. Z naší strany to byl i přes prohru perfektní výkon," hodnotil.

Lepší výsledek nepřišel kvůli neproměňování šancí, kterých si Letci vytvořili poměrně dost. Solidní výkon předvedli i směrem dozadu a Západočechy nepouštěli do vyložených šancí. "Chyb v obraně jsme udělali málo, ale bohužel - soupeř trestal."

Nezbývá tak než doufat, že se snad letňanský výběr dočká za dobré výkony na ledě také potěšujícího výsledku příští týden v neděli, kdy ho čeká utkání v Litvínově.

HC Letci - Karlovy Vary 2:3 (2:0, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 17. Šíba (Nárovec, Jelínek), 18. Navrátil (Sklenář) - 30. Křemen (Jiskra), 53. Jiskra (Šťastný), 59. Hudečka. Rozhodčí: Krob - Gabriel, Zmeškal. Střely: 45:47. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:3. Diváci: 79.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka