Letci prohráli v Jihlavě i Havlíčkově Brodě
sobota 12. září 2015

Bod z Vysočiny je málo... Starší dorost mohl ukořistit víc

Před tímhle dvojzápasem trenér Milan Antoš prohlásil: "Za každý bod zvenku musíme být rádi." Jenže po tripu na Vysočině se zdá být bod zatraceně málo. Zvlášť po sobotním utkání v Havlíčkově Brodě, kde Letci vedli ještě několik minut před koncem o dva góly, ale nakonec prohráli 3:4 po samostatných nájezdech. V pátek starší dorost podlehl na jihlavském ledě celkem jednoznačným poměrem 1:5.

“Ale popravdě jsem nečekal, že bychom získali víc bodů,” řekl trenér Antoš při celkovém hodnocení obou zápasů. “Prostě nehrajeme dobře. Že máme čtyři body za čtyři kola je zázrak,” dodá poněkud přísný verdikt. 

Letci by podle kouče měli přidat ke hře ještě víc umu a touhy se prosadit. “Tým nepracuje podle mě ani na 70 procent maxima, co by dokázal zvládnout. To je věc, která mě překvapuje, že kluci nechtějí být lepší a lepší,” povzdechne si Antoš.

V Jihlavě starší dorostenci začali slibně, jenže pak se kvůli nekázni a častým vyloučením jejich hra rozpadla. “Ovlivnilo to celý zápas, protože Jihlava se dostala do tempa a předčila nás v bruslení i v šikovnosti,” podotkl Antoš. “Soupeř vyhrál naprosto zaslouženě.”

Konečný stav 1:5 nevypadá hezky, navíc Jihlava patří mezi “hratelné” soupeře. “Kdybychom se snažili, tak můžeme odehrát vyrovnaný zápas. O to je to těžší, že jsme takový duel nezvládli,” lituje trenér.

O den později v Havlíčkově Brodě už to vypadalo o něco lépe. Letci sice prohrávali, ale pak přidali, víc se tlačili do branky a vytvářeli si tlak. Také díky tomu hosté otočili skóre ve třetí třetině na 3:1, které však nevydrželo dlouho.

V 51. minutě byl za zásah do oblasti hlavy a krku vyloučen letňanský Michal Pařík a domácí získali početní výhodu 4 na 3. Těsně před koncem přesilovky Havlíčkobrodští po špatném střídání soupeře proměnili přečíslení dvou na jednoho.

“Kdybychom se ubránili, tak bychom už asi vedení udrželi,” myslí si letňanský kouč. Jenže domácí vyrovnali a zásluhou Vojtěcha Veverky brali výhru v nájezdech. “Je to škoda, ale to je hokej, tak to prostě je,” řekl Antoš po utkání.

Za zápas v Havlíčkově Brodě jmenovitě pochválil obrannou dvojici Tomáš Brabec, Milan Antoš, kteří museli závěr utkání odehrát na dva pravé beky sami. “Zvládli to, což je obrovské plus,” těší šéfa střídačky staršího dorostu. Dobře zachytal také brankář Adam Špirek a dlouhodobě podává kvalitní výkon útočník Dominik Řepík. 

“Ale celkově tam není, na čem bychom to postavili,” zopakoval Antoš, že stále není s prací mužstva úplně spokojen. Nezbývá než věřit, že Letci - věrni svému jménu - poletí v dalším průběhu sezony výš a výš.

Jihlava - HC Letci 5:1 (0:1, 3:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 22. Čermák (Heinrich, Adam), 25. Mejzlík (Oščádal), 33. Oščádal (Huňáček), 46. Oščádal (Strnad, Havelka), 54. Vrátný (Kadleček) - 9. Řepík (Rousek, Kučera). Rozhodčí: Homola - Klouda, Křivohlavý. Střely: 34:22. Vyloučení: 9:8. Využití: 1:0.

Havlíčkův Brod - HC Letci 4:3sn (0:0, 1:0, 2:3)
Branky a nahrávky: 26. Králíček (Přibyl), 53. Vlach (Michálek, Beran), 55. Beran (Michálek), rozh. náj. Veverka - 42. Rousek (Řepík, Pařík), 44. Průžek (Šimon), 49. Řepík (Kučera, Gonos). Rozhodčí: Doležal - Krejčí, Zídek. Vyloučení: 4:6 + Pařík (Letňany) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 30. Střely na branku: 43:29.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka