Mladší dorost prohrál těsně na ledě Kladna
čtvrtek 10. září 2015

Letci zdramatizovali ztracené utkání. Obrat však nestihli

Mladší dorost Letců má za sebou tvrdý vstup do sezony, v jejímž úvodu narazil na silné soupeře. Po vítězství v Chomutově a domácí porážce s pražskou Slavií svěřenci trenéra Tomáše Blažka nestačili na Kladno, byť zdramatizovali téměř ztracený výsledek 0:3 a v závěru málem sahali po vyrovnání. Chybělo jen trochu víc štěstí... Bilanci vítězství a dvou porážek mohou vylepšit v neděli.

"V závěru jsme měli tlak, dvakrát puk poskakoval po nastřelení kolem kladenské branky a kdyby se líp odrazil... Ale to je kdyby, kdyby. Štěstěna se k nám neotočila a i tak to pro nás bylo poučné utkání," hodnotil kouč Blažek.

Kladno potvrdilo, že je kvalitním týmem, přesto se Letci přesvědčili, že s ním mohou hrát vyrovnanou partii. Přišli na to ovšem bohužel pozdě až za velice nepříznivého stavu 0:3.

Na vině byla velká nedisciplinovanost: hráči byli zbytečně vylučovaní za fauly v útočném pásmu, bránit se kvůli tomu dokonce museli i ve třech. A právě v oslabení dvakrát inkasovali.

"V úvodu jsme byli až příliš bojácní a zakřiknutí. Pak se nám však podařilo přesilovku získat a také ji využít a snížit," popisuje Blažek, jenž ve třetí části viděl od svého týmu zlepšení.

Takové, že Letňany dokázaly svého soupeře dostat chvílemi i pod tlak. Ten také v další početní výhodě zužitkovaly ve druhou trefu. Trefu, která přinesla velkou naději, že zápas ještě není ztracený.

"Jenže vyrovnat se nám už bohužel nepodařilo. I tak to pro nás ale byla dobrá zkušenost a velké utkání. Na naše poměry jsem byl s výkonem poměrně spokojený, ale na druhou stranu se dá vždycky všechno zlepšovat," uzavřel trenér.

Mladé Letce čeká další zápas v neděli, kdy doma přivítají Karlovy Vary.

Kladno - HC Letci 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 15. O. Bláha (Zich), 25. M. Bláha (Filip), 33. M. Bláha (Zich) - 37. Pinkas (Klikorka), 51. Jelínek (Lytvynov). Rozhodčí: Nepomucký - Svoboda, Špůr. Střely: 6:4. Vyloučení: 7:11. Využití: 2:2. V oslabení: 2:0.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka