Letci slaví své první vítězství v sezoně
sobota 05. září 2015

Starší dorost odčinil debakl a doma překonal Pardubice

Vstup do sezony se jim nevydařil, když si z Brna odvezli devítigólovou porážku. Dojem ovšem starší dorostenci Letců napravili hned v sobotu a na domácím ledě v letňanské Ice Areně přestříleli Pardubice 5:4. Vítěznou branku vstřelil v 51. minutě Tomáš Fabiánek. “Je důležité, že kluci viděli, že je možnost vyhrát i se silnými Pardubicemi,” poznamenal trenér Milan Antoš.

Když měl kouč Antoš zhodnotit utkání, jen řekl: "Vyhráli jsme. To je tak všechno."

Nebyl tedy spokojen s výkonem hráčů? "To je na dlouhé povídání. Nemá smysl to řešit, prostě jsme vyhráli. Je důležité, že si kluci uvědomili, že můžeme vyhrát. Doufám, že nám to pomůže."

Po čtvrtečním duelu v Brně (1:9) nebyl Antoš na své svěřence naštvaný, ale podotkl, že někteří hráči překypují sebevědomím, aniž by k tomu měli důvod. "Myslím, že tenhle zápas jim ukázal, že nějaká cesta je, ale ne ta, kterou si představují oni, nýbrž úplně jiná," doufá Antoš, že se přístup Letců trochu zlepší.

Starší dorostenci proti Pardubicím ukázali, že dokážou reagovat i na dramatický průběh zápasu. Nejprve prohrávali 0:2, ale v polovině utkání i díky dvěma gólům Václav Zídka skóre obrátili. A ve třetí části přetahovanou rozhodl zmiňovaný Fabiánek.

Kdo si u trenérů zaslouží pochvalu?

"Pochválit musím všechny, nejde vyzdvihnout jednoho. Jestli někdo pomohl jedno střídání, nebo byl na ledě víc času, je úplně jedno. Jsme tým, a když jsme vyhráli, tak jsme vyhráli všichni. Pokud prohrajeme, tak prohrajeme taky všichni," tvrdí Antoš.

Teď se Letci po úvodní výhře v sezoně připraví na páteční duel v Jihlavě.

HC Letci - Pardubice 5:4 (0:1, 3:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 30. Zídek (Pařík), 33. Fabiánek (Gonos), 36. Zídek (Brabec), 42. Kučera (Řepík), 51. Fabiánek (Danov, Pařík) - 11. Martínek (Roubal), 21. Javůrek (Martínek), 41. Machala (Kaut, Boček), 44. Šeliga (Štefka). Rozhodčí: Jechoutek - Gabriel, Doležal. Vyloučení: 5:8. Využití:1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 58. Střely na branku: 33:36.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka