Rozhovor se slavnějším z dvojice bratrů
čtvrtek 20. srpna 2015

Reprezentant Řepík: Před bráchou teď je klíčová sezona

Dominik Řepík přišel loni v létě za trenérem Milanem Antošem, že by rád hrál v Letňanech za starší dorost. Dostal šanci a využil ji. "Bylo to netradiční, pořád ale nemá vyhráno. Pokud bude chtít v hokeji něco dokázat, bude se muset v nadcházející sezoně předvést a být vidět," říká jeho starší bratr Michal, hokejový reprezentant a momentálně útočník extraligového Liberce.

Michal Řepík se s mladším bratrem v létě několikrát potkal na ledě v Letňanech, kde si spolu vlastně poprvé pořádně zahráli. "Bylo to příjemné. Jsme od sebe deset let, a když se teď pohybuju častěji v Praze, tak jsme to mohli zkusit," pochvaluje si známější bratr.

Ten Dominikovi dává rady a vlastní postřehy. A má radost, že jeho mladší bráška mohl při letních trénincích sbírat zkušenosti od dalších extraligových hráčů, kteří s nimi chodili na led. "Pro něj to byl zážitek," vzpomíná.

Dominika čeká klíčová sezona v extralize staršího dorostu. Sledujete jeho pokroky?
Sleduju. Když jsem byl ve Finsku, tak jsem na něj neměl tolik času, stihl jsem maximálně jeden zápas za rok. Přišel z Vlašimi, kde se hraje kraj a chvíli mu trvalo, než si zvykl na rychlejší hokej a než si vybojoval nějakou pozici. Teď ji bude mít lepší: odešlo pár hráčů a bude to na něm. Asi je to pro něj opravdu klíčová sezona.

Jak vám na něm záleží?
Probíráme spolu hokej. Když potřebuje poradit, tak mu něco řeknu. Doteď jsem ho ale moc neviděl, takže jsem mu toho moc vytýkat nemohl. To za mě dělal táta, který do Letňan jezdí skoro na každý zápas. Oni spolu všechno probírají, já se do toho asi zapojím, když budu v Liberci. 

Takže se může těšit na ostřejší výtky?
To spíš ne, žádný ras zase nejsem. Když uvidím nějakou chybu, tak mu poradím, ale peskovat ho nebudu. Hlavně doufám, že budu mít čas být v Praze, abych opravdu mohl přijet.

Zdá se vám, že Dominik po příchodu do Letňan pookřál a hokej ho začal víc bavit?
On je to takový smíšek, furt se směje. Je do hokeje zapálený. Když přišel z Vlašimi, nikdo nevěděl, jak bude vypadat a jestli se vůbec prosadí. Teď cítí šanci, začal hrát, postupem času se mu začalo dařit víc a víc a ke konci sezony dával góly. Doufám, že si to přenese do nové sezony. 

Kam to může dotáhnout?
To se těžko říká. Musí samozřejmě ještě přidat, on to moc dobře ví. Má před sebou hodně důležitou sezonu do budoucí kariéry. Přípravu měl kvalitní, to vím sám, protože jsem s ním byl dvakrát na ledě. Teď je to jenom na něm. Můžu mu sice poradit, ale určitě to za něj neodehraju.

Jste rád, že je pod trenérem Milanem Antošem, který je respektovaný a zároveň dokáže s hráči hodně komunikovat?
Hlavně je dobře, že to dělá někdo, kdo má tituly v extralize a rozumí tomu. Co jsem viděl, tréninky vypadaly dobře, mělo to hlavu a patu. Je to dobrý. Může mu poradit a předat mu zkušenosti.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka