Jak a kde tráví koučové Letců letošní léto
pátek 17. července 2015

Moře láká jen některé, trenéři dovolenkují spíše v Česku

Na rozdíl od jiných hokejových hal v Česku je v letňanské Ice Areně led celoročně, ale i hráči a trenéři Letců si zaslouží letní dovolenou. Proč? Protože i oni přece potřebují na chvíli si od hokeje odpočinout. Kde a jak čerpají letňanští koučové energii na příští sezonu? Prázdninové destinace jsou různé, avšak převážně vítězí klid domova a krásy české přírody. Už příští týden opět začíná práce.

Tak třeba Jan Zlatohlávek, hlavní trenér šesté třídy, jezdí každoročně na měsíc do amerického Colorada, kde navštěvuje svoji sestru. Po nabité sezoně je to jediná příležitost. Milan Antoš, jenž se Zlatohlávkem vede starší dorost, zase vzal svého syna se spoluhráčem do Chorvatska. 

V cizině byl letos v létě rovněž Marek Horáček, kouč třeťáků. "Byli jsme s přítelkyní v Bulharsku," prozradil Horáček. "Kousek od Sofie má rodinu, tak jsme byli tam a pak jeli k moři. Užili jsme si to parádně." Horáček ocenil, že bulharské počasí bylo příjemné a horko snesitelnější než v rozpálené Praze.

Podobný program měl další mládežnický kouč Jan Mišner, mimo jiné asistent u juniorky, se svou partnerkou Lucií Arazimovou, trenérkou bruslení. Ti se před pár dny vrátili z Turecka.

Ale jinak oslovení trenéři z Letňan preferují dovolenou v Česku. "Chystám se na týden na Šumavu," řekl Martin Uldrich, který má na starosti sedmou třídu. "Mně dovolená v Česku stačí, jsem patriot," usměje se. "Moře mě neláká i vzhledem k situaci, která ve světě panuje." Uldrich se přes léto věnoval hokejové škole i své hudební kapele.

Podobně je na tom Ladislav Kadaně, hlavní trenér čtyřky a asistent mladšího dorostu. "Letos jsem bez dovolené. Byl jsem akorát chvíli na chatě," řekl. Martin Rousek, kouč osmáků i juniorky, také zůstane doma. "Chystáme se na pětidenní dovolenou na jižní Moravě," upřesnil. 

"Žádné zahraničí ani moře nechystáme. Já to vedro moc nemusím, mně je tady dobře, když se trošku ochladí. Dřív jsme k moři jezdili, ale kluk začíná s hokejem brzo, holka je na táboře, takže jsme poslední dva tři roky většinou v Čechách. Občas si chodíme zasportovat, zahrát tenis, fotbal."

Všichni Letci se shodli, že už se těší na novou sezonu. "Hokej mi chybí," přiznal Kadaně, jenž si pravidelně udržuje kondici v posilovně a poslední měsíce shodil přebytečná kila. "O sezoně už přemýšlím," dodal Horáček. "Jsem zvědavý, jak to bude vypadat."

Dočkají se. Příprava na ledě startuje pro Letce už příští týden.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka