Druhý ročník ovládli Bílek se Šramotou
pondělí 15. června 2015

Muži se měřili v tenise. Turnaj losovala Karolína Plíšková

K letní přípravě mnoha hokejistů patří i tenis. A v době, kdy Česko po světě sbírá na kurtech úspěchy, se ve strašnickém areálu TJ Solidarita konal už druhý ročník tenisového turnaje hokejových Letců. Převážně hráči letňanského áčka si o víkendu zahráli čtyřhru. O rozlosování se postarala známá tenistka Karolína Plíšková, vítězem se pak stala dvojice Petr Bílek - Jan Šramota.

U zrodu tenisového klání hokejistů stáli útočníci Jan Valder s Matějem Štěpánem, kteří si řekli, že pro spoluhráče uspořádají sportovní týmovou akci po sezoně. Sami rádi tenis hrají, a proto se rozhodli zorganizovat turnaj. "Mohl se přihlásit kdokoliv, kdo prošel klubem v Letňanech. Takže tam byli i lidi, co pět šest let už nehráli hokej," popsal začátky Valder.

Účastníkům se ta myšlenka zamlouvala, turnaj měl úspěch. "Až jsme letos museli odmítat. Bylo by to víc práce a víc času, který bohužel nemáme," lituje letňanský forvard Valder. Nakonec se letos přihlásilo celkem 20 lidí, z nichž většina hraje za muže Letců. "Jsem rád, že se potkáváme i jinde než na zimáku."

Valder díky známosti s úspěšnou tenistkou Karolínou Plíškovou zajistil i hvězdou patronku akce. Česká trojka a 12. hráčka žebříčku WTA turnaj rozlosovala. "Jsem rád, že jsme měli i notářský dozor," usmál se Valder.

Deset párů bylo rozděleno do dvou skupin, pak následovala vyřazovací část klasickým "pavoukem". "Všechny dvojice byly vyrovnané. Setkali se lidé, kteří nikdy tenis nehráli, s těmi, kteří to trochu umí," pochvaloval si jeden z pořadatelů.

Jedinou kaňkou na příjemně stráveném dni bylo počasí, okolo druhé hodiny vyhnal déšť hráče do haly. Část turnaje tak musela být odehrána pod střechou. Výhru oslavili Bílek se Šramotou.

"Chceme, aby tradice pokračovala dál. Máme už putovní pohár," řekl Valder. Letňanského hokejistu - a určitě i další účastníky - těší, že může spojit posezení s přáteli s pohybem a tým není u hospodského stolu. "Ale tam to tentokrát stejně skončilo," rozesmál se Valder. 

Najděte pochopení. K takovým akcím to zkrátka patří...

Čtěte také

Podcast hokej zblízka