O pořadí 2. ročníku rozhodly hlasy trenérů
čtvrtek 21. května 2015

Anketa HRÁČ SEZONY zná svého vítěze. Ovládl ji Chalupa

Pět horkých adeptů a jen jeden trůn. Pro koho? Klubová anketa Hráč sezony letos pokračovala druhým ročníkem, který nakonec ovládl Matěj Chalupa. Kapitán staršího dorostu sice klub opouští, ale v minulých měsících byl jednou z nejvýraznějších tváří Letců. Žezlo pro tento rok přebírá od spoluhráče Václava Burdy, který ovládl premiérový ročník a ani v letošní nominaci nechyběl.

Kromě dvou zmiňovaných jmen se do elitní společnosti dostali ještě kapitán mužů Jan Mišner, útočník ze 7. třídy Václav Adamec a brankářský talent Lukáš Malant, který nastupoval za 5. a 6. třídu. Ten sice ovládl veřejnou anketu na klubovém webu, ale o konečném pořadí stejně jako loni rozhodovaly hlasy trenérů.

Chalupa prestižní ocenění získal díky pěti hlasům, po třech posbírali Burda, Mišner i Adamec. Na vítěze čeká stejně jako loni hlavní cena, kterou mu vedení klubu brzy předá. Co přesně, zatím zůstává jako překvapení.

Kdo tedy pro koho hlasoval a proč?

Ladislav Kadaně
VÁCLAV ADAMEC. "Už jsem ho měl pár zápasů v osmé třídě, kde hrál občas se staršími kluky. A neměl problém se prosadit, i když patřil k nejmladším. On ještě doroste, zatím nemá nějakou robustní postavu, a přesto je to hráč s obrovskou perspektivou. Technický, s obrovským talentem, s uměním a čichem dávat góly. O jeho kvalitách svědčí i fakt, že z nějakých 30 zápasů nasbíral skoro sto bodů. Příslib do budoucna."

Lucie Arazimová
JAN MIŠNER. "Zůstávám neutrální a volím jeho. Protože ať se děje, co se děje, nevynechá jediný trénink, jediný zápas. I kdybychom měli jet na Maledivy (jsou partneři - pozn. red.), hokej bude pro něj důležitější a raději půjde na led. Do všeho dává sto procent, což potvrzuje i fakt, že ve své soutěži vyhrál kanadské bodování i tabulku střelců. Navíc byl kapitán jediného týmu, který v sezoně ovládl svou ligu. Obětuje se pro klub."

Marek Horáček
VÁCLAV ADAMEC. "Viděl jsem ho v několika zápasech a v současné době ho začínám poznávat ještě víc. Musím přiznat, že ve své kategorii je nesmírně šikovný. Je třeba úžasné, jak dokáže mít hlavu nahoře, což v jeho věku neumí jen tak někdo. Taky se mi hodně líbí jeho pohyb a nasazení nejen v zápase, ale i v tréninku. Jen doufám, že bude pokračovat ve svých výkonech, protože má našlápnuto velmi dobře."

Jan Mišner
MATĚJ CHALUPA. "Přemýšlel jsem i o Vencovi Burdovi, ale dám Matěje. Na starší dorost jsem v sezoně hodně chodil, a když to vezmu kolem a kolem, zaslouží si to na plné čáře. Ještě před rokem jsem přitom o něm moc neslyšel, byl takový nevýrazný. A letos? Starší dorost vyloženě táhnul. Jeho styl hokeje se mi nesmírně líbí, hraje nahoru dolů, střílí, trefuje těla a tlačí se do brány. Proto žádnou jinou volbu nemám."

Jan Zlatohlávek
VÁCLAV BURDA. "Těžké rozhodování mezi Vaškem a Matějem, když oba předváděli fantastické výkony a mají za sebou skvělou sezonu. Ale nakonec se přikláním k Vaškovi, protože je velmi těžké něco vyhrát a ještě mnohem těžší něco obhájit, navíc takovouto prestižní trofej. Matěj byl sice lehce produktivnější, ale Venca je o rok mladší a výrazněji se dokázal prosadit v reprezentační šestnáctce. Proto patří můj hlas jemu."

Jiří Černoch
MATĚJ CHALUPA. "Přemýšlel jsem o tom a nemám jinou volbu. Matěj byl pravý kapitán. Není to ledajaký útočník, byl schopen udělat sám třeba dvacet bodů, ale zároveň se poctivě vracel dozadu a vypomáhal obraně. Je to osobnost, ale na nic si nehrál. Toho kluka docela dobře znám, je hodně skromný. Dostal se do reprezentace, což někomu může stoupnout do hlavy, ale on zůstal pořad stejný. Žádný rozmazlený frajírek."

Martin Uldrich
VÁCLAV ADAMEC. "Nerad dávám někoho ze svého týmu, takže volím jeho. Je to odchovanec a má k tomu správný přístup. Pamatuju, když jsem ho dva roky vedl jako malého kluka a poslal ho o ročník níž, aby všechno dohnal, protože hokej začal hrát později. A on nejen že všechny dohnal, ale vrátil se zpět a většinu předehnal. Povahově je to super kluk se skvělými předpoklady. Doma má vzor v tátovi a je vidět, že něco podědil."

Jiří Nikl
MATĚJ CHALUPA. "Je mladý, ve starším dorostu hrál teprve první rok. A přesto jsem se ho nebál vzít na pár zápasů i do juniorky, protože na to zkrátka má. Velmi šikovný hráč. Dobře technicky vybavený. Navíc je to prima kluk, který si na nic nehraje, byť to byl dřív takový Janek, ale už se zklidnil. Na mě udělalo dojem, jak obrovský pokrok udělal oproti předchozí sezoně. Má výborné hokejové myšlení, baví se hokejem. Líbí se mi."

Martin Kotyra
JAN MIŠNER. "Táhnul svoje mužstvo v áčku, byl to opravdu kapitán na správném místě. Zažil jsem ho, vím to. Všechno zařizuje, o všechno se stará, nic mu není lhostejné, proto by měl tuhle cenu získat on. Zaslouží si ji samozřejmě také svými výkony na ledě, což dokazoval množstvím nasbíraných kanadských bodů. On pro svůj klub vyloženě dýchá a nic by pro něj neošidil. Je to jedna z věcí, která se mi na něm moc líbí."

Zbyněk Zavadil
VÁCLAV BURDA. "Hraje v reprezentační šestnáctce, hraje za starší dorost. A v Letňanech patří ke klíčovým hráčům. Velmi perspektivní, má všechny dovednosti a je jen otázkou času, kdy se prosadí ve velkém hokeji. I v reprezentaci už se prosazuje, protože začínal ve čtvrtém útoku a končil v prvním. Co na něm taky oceňuju, že má stabilní výkonnost. Na vysoké úrovni hraje dlouhodobě, navíc chce na sobě neustále pracovat."

Martin Rousek
MATĚJ CHALUPA. "Během poslední sezony udělal největší pokrok ze všech. Jednoznačně. Jako prvoročák vytáhl starší dorost, byl jeho vůdčí osobností, což už samo o sobě dokazuje jeho kvality. Rok předtím jsme od něj v mladším dorostu čekali víc, byl takový zakřiknutý, nevýrazný. Ale ve starším dorostu opravdu překvapil a neuvěřitelně na sobě zapracoval. Rozhodoval zápasy v té nejsilnější soutěži, kterou v Letňanech hrajeme."

Milan Antoš
JAN MIŠNER. "Jako jedničku bych dal jeho, a to z důvodu, že dotáhl svoje áčko až před brány postupu do druhé ligy. On jako kapitán organizuje celý tým, celou jeho hru. On je tím zastřešujícím bodem. Samozřejmě že jsem dlouho přemýšlel o Matějovi, ale Letňany opouští a tahle trofej by měla zůstat v klubu. Mišákovi to přeju i z důvodu, že pro tuhle organizaci odvádí spoustu, spoustu práce. A to nejen na ledě, ale i mimo něj."

Jiří Vrba
VÁCLAV BURDA. "Nastupoval ve dvou kategoriích, hrál hlavně za starší dorost, ale žádný zápas nevypustí. A i přesto, že se mu ne vždycky daří, snaží se odvést poctivý výkon. Myslím, že ať bude hrát kdekoliv, bude chtít odvést vždy maximum, takhle to ten kluk má prostě v hlavě nastavené a je to jen dobře. Není to vyloženě gólový hráč, ale odvádí obrovský kus práce pro tým a není téměř co mu vytknout. Jeho odchod by byla ztráta."

Tomáš Blažek
MATĚJ CHALUPA. "Zaslouží si to už jen kvůli tomu, že od minulého roku udělal největší skok ze všech. Neměl jsem ho v týmu, ale od kolegů jsem slyšel, že některé výsledky stály vyloženě na něm, protože odváděl obrovský kus práce. Že měl opravdu povedenou sezonu, dokazuje i to, že nakoukl do reprezentační sedmnáctky, což už je dost těžká kategorie. Pro něj i pro klub je to výrazný úspěch, ale on mu šel naproti."

Výsledky veřejné ankety

  • Lukáš Malant - 39 % hlasů
  • Václav Adamec - 30 % hlasů
  • Václav Burda - 26 % hlasů
  • Jan Mišner - 3 % hlasů
  • Matěj Chalupa - 2 % hlasů

Výsledky trenérské ankety

  • Matěj Chalupa - 5 hlasů
  • Václav Burda - 3 hlasy
  • Jan Mišner - 3 hlasy
  • Václav Adamec - 3 hlasy
  • Lukáš Malant - 0 hlasů

Čtěte také

Podcast hokej zblízka