Nejrychlejším bruslařem byl Martin Vašíček
sobota 25. dubna 2015

Čtvrťáci si prodloužili sezonu. Bronzem na akci v Tachově

Týmový bronz a titul nejrychlejšího bruslaře pro Martina Vašíčka. Že už dávno skončila sezona? To ovšem neplatilo pro letňanské čtvrťáky. Je to přesně týden, co tahle parta završila už tak úspěšný ročník dalším skvělým výsledkem. Po titulu v žákovské lize malí Letci vybojovali třetí místo na turnaji v Tachově a především se bavili hokejem. Teď je čeká volno, po něm start do letní přípravy.

Hned těsná prohra na úvod s pozdějším vítězem z Loun, pak už ale cesta turnajem bez jediného zaváhání. Letňanští čtvrťáci v konkurenci deseti celků znovu potvrdili, jaký potenciál se v nich skrývá. 

"Do turnaje jsme naskočili trochu ospalí, protože jsme začínali brzy ráno," vzpomínal trenér Jiří Nikl, podle nějž se pod porážku podepsala ještě jedna věc: "Děti spaly pohromadě na hotelu. A to vždycky hrozí, že budou takové roztěkané."

V průběhu turnaje ale měl pro svoje svěřence už jen slova chvály. Letci další souboje herně i výsledkově zvládli. Včetně toho s německým Berlínem, který porazili 5:2. 

"Byl jsem spokojený. Nikdo po individuální stránce výrazně nevyčníval, zato týmově jsme nezklamali. Všichni do jednoho hráli krásně, nahrávali si a plnili pokyny. Škoda toho vstupu do turnaje."

V neděli pro změnu odehráli první duel od devíti a poté museli až do pěti hodin odpoledne čekat na své další vystoupení. "Bylo to nepříjemné čekání, ale dokázali jsme si zkrátit čas. Třeba hraním fotbálku venku," popsal kouč Nikl. V poslední bitvě sezony tým porazil 3:1 Strakonice a bral bronzové medaile. Letci bojovali tak silně, že si Vojtěch Horáček zranil pravou klíční kost a už nedohrál.

To už měli hráči za sebou i dovednostní soutěž. Tu o nejlepšího bruslaře vyhrál nominovaný Letec Martin Vašíček, který se v celé sezoně stal nejlepším střelcem svého mužstva. "Je to náš tahoun, dává spoustu branek, střelecky se prosazuje téměř každý zápas," ocenil lodivod střídačky. "Poctivý kluk, který nic nevypustí. Potřebujeme víc takových."

Nikl zatím odmítá spekulovat, na co jeho mančaft má v příští sezoně. "Těžko říct, protože to bude dvouročníková soutěž, takže bude záležet i na ostatních týmech, jak staré kluky do ní vlastně nasadí," připomíná. 

Sám si ale starší ročníky do budoucí 5. třídy neplánuje půjčovat. "Nejdůležitější je udržet pohromadě kolektiv a hrát pospolu. Nevidím důvod, proč bych měl k sobě brát další kluky, kterým to jde ve starší třídě. Je to zbytečné."

Zatímco většina týmů startuje letní přípravu za týden, čtvrťáci do ní vstoupí až po druhém květnovém víkendu. Důvodem je právě účast na nedávném turnaji v Tachově. Už 29. dubna si dopřejí oficiální rozlučku v rámci zábavné Laser game, kde by se měly děti mimohokejově vyřádit. 

"Bude to taková tečka za povedenou sezonou, kterou vnímají i samotní kluci a mají radost, že se o nich píše na klubových stránkách," uzavírá Nikl. "Je tu hodně dobrá parta. A to mě těší."

Výsledky: HC Letci - Louny 2:3, HC Letci - Berlín 5:2, HC Letci - Sušice 4:2, HC Letci - Sokolov 7:2. O 3. místo: HC Letci - Strakonice 3:1. Pořadí: 1. Louny, 2. Hodonín, 3. HC Letci, 4. Strakonice, 5. Tachov, 6. Sušice, 7. Rakovník, 8. Berlín, 9. Sokolov, 10. Klatovy. 

Čtěte také

Podcast hokej zblízka