Největší pochvalu v týmu dostal brankář
čtvrtek 23. dubna 2015

Kouč osmáků hodnotí sezonu kladně. Týmu děkuju, řekl

V době končícího play-off hokejové extraligy finišuje také letňanský seriál, během něhož rekapitulovali trenéři všech žákovských tříd uplynulou sezonu. Poslední díl připadl Ladislavu Kadaněmu, který vedl osmou třídu. "S umístěním jsem spokojený," prohlásil kouč. Osmáci v žákovské lize skončili na pátém místě. Teď čeká mladé hokejisty náročný předchod mezi dorostence, kde už většinou jde o hodně.

Letňanští osmáci měli výborný start do sezony, tým z Krkonoš na ledě Ice Areny rozmetali deseti góly. V říjnu a na začátku listopadu dokonce Letci z osmé třídy zaznamenali šest výher v řadě s tím, že ve třech utkáních nedostali ani branku.

Začátek tohoto ročníku se zamlouval pochopitelně také trenéru Kadaněmu. "Ale po Vánocích přišla krize, měli jsme málo hráčů, přišla zranění, nemoci," řekl letňanský kouč s tím, že často musel sestavu skládat třeba jen z deseti lidí. "A to se pak těžko hraje."

Nejhorší sérii měli osmáci ke konci sezony, kdy ze šesti posledních utkání vyhráli jediný. "Neřekl bych, že to byla ztráta motivace. Hlavním důvodem byl fakt, že nás bylo málo a nemohli jsme prostě rozvíjet věci, které jsme trénovali," vysvětlil Kadaně.

Nakonec Letci obsadili pátou příčku, což jejich trenér vzhledem ke konkurenci bere. "Celá sezona až na výjimky proběhla v naprostém pořádku. Kluci tvořili parádní partu, chtěl bych jim za to poděkovat," hodnotil kouč Kadaně.

Pro příští sezonu se přesouvá jako asistent k mladšímu dorostu, kam s ním přejde i několik hráčů. Zvládnou možná nejtěžší hokejový přechod z žákovských lig do dorostenecké extraligy? "Kluci z ročníku 2001 mají šanci uspět, jsou pracovití, ale musí se o to poprat," míní Kadaně, který stále v roli druhého asistenta bude dohlížet i na budoucí osmou třídu v Letňanech. 

Jmenovitě kouč pochválil brankáře Lukáše Paříka. V poli se zase prosazoval Samuel Duchan či Michal Klimo, spolehlivou práci odváděl Tadeáš Pinkas. V týmu osmáků působil po celou sezonu i o rok mladší Michael Krutil, který patří k velký talentům. Ale spolu se všemi jmenovanými dobře pracovalo celé mužstvo. 

Důkazem jest cenný bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Karlových Varech, kterým se tito Letci jako jedna parta loučili.

Cíle následné osmičky pro příští sezonu nechtěl Kadaně příliš specifikovat. "To si musí určit hlavní trenér," řekl. "Ale určitě bychom se měli pohybovat na špici tabulky. V žákovských kategoriích nejsou tolik důležité výsledky, hokej se sice hraje pro vítězství, ale rozhodující je spíš předvedená hra."

Čtěte také

Podcast hokej zblízka