Letci převezmou pohár Pražského přeboru
středa 25. března 2015

Muži hrají o postup. Potřebujeme podporu, prosí Mišner

Měl by to být hokejový svátek v letňanské režii. Okořeněný postupovými oslavami s trofejí pro vítěze Pražského přeboru. Jako by se muži vrátili o měsíc zpátky, kdy je čekal "zápas roku" na ledě pražské Hvězdy. Teď je před nimi stejně důležitá bitva s Lomnicí nad Popelkou, která je může přiblížit postupu do 2. národní ligy. Zvládnou-li Letci páteční duel, budou jí už skutečně blízko.

Zatímco s Hvězdou museli přizpůsobit taktiku širokému hřišti, teď se budou moct spolehnout na výhodu vlastního. Zatímco s Hvězdou jim k postupu do kvalifikace stačilo uhrát bod, teď k jistotě postupu do baráže musí vyhrát alespoň čtyřgólovým rozdílem.

Očekávanou bitvu můžete s tou před měsícem srovnávat různými pohledy, ale na úkolu to stejně nic nemění. "Musíme postoupit dál," říká odhodlaně kapitán Jan Mišner. "Nechceme sezonu končit tento víkend. Nikdo z kabiny si nepřipouští, že bychom končili."

V letňanskému "áčku" je veliké odhodlání skutečně cítit. Poprvé ve své tříleté historii jsou tak daleko.

Nedělní výhra v Kadani je postavila do situace, v níž mají vše ve vlastních rukou. Proti Lomnici "stačí" jediné: vymazat prohru 2:5 ze vzájemného souboje z předminulého víkendu a porazit svého soka o více než tři branky.

"Věříme si. Hodně. I přesto, že jsme poslední zápas u nich nezvládli," ujišťuje útočník Mišner. "Lomnici jsme porazili třikrát ze čtyř utkání. Vím, že na ně od začátku vlítneme, protože postupovou matematiku máme samozřejmě v hlavě."

Lomnice v letošní sezoně hrála zatím v Letňanech jen jednou. Na úvod základní části nedokázala vstřelit ani gól a prohrála 0:7, v závěru pak prohrála 0:5 kontumačně, kdy do Prahy nepřicestovala. 

"Těžko říct, jestli přijedou jen bránit. Ale myslím, že si dobře uvědomují, co je u nás čeká. My určitě budeme chtít hrát aktivně od první minuty a nenechat nic náhodě. Tohle je vrchol sezony, kdy už není na co čekat. Kdy jindy bychom ze sebe měli vydat maximum?"

Muži si na středu naplánovali ještě jeden trénink. K výkonu by jim v pátek měla pomoct co nejvyšší návštěva. Letci už mobilizují fanouškovské legie v řadách žákovských tříd, které by měly pomoct zaplnit hlediště. 

"Na zápas se nás chodí ptát i sami rodiče, čehož si nesmírně vážíme," říká Mišner. A prosí: "Přijďte nás podpořit. Budeme to potřebovat." 

Jeho týmu ten večer bude navíc předán i pohár pro vítěze Pražského přeboru, z něhož postoupili až do kvalifikační skupiny. Původně měl ceremoniál proběhnout před zápasem, ale na přání hráčů, kteří se budou chtít co nejvíce koncentrovat, k němu dojde až na konci utkání.

"S pohárem to může být stylovější oslava, že?" zasní se Mišner. 

Během pátečního večera bude v Ice Areně doprovodný program, vstupné je jako vždy dobrovolné. Letňany zkrátka nabízejí důvod, proč klání startující od 20.15 navštívit. 

V případě úspěchu by Letce čekala už jen poslední překážka: dvojzápas "doma-venku" s Pískem.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka