Letci zůstali v letošní extralize bez play-off
neděle 08. března 2015

Mladší dorost končí se skalpem Jihlavy a porážkou doma

Mladší dorostenci Letňan se v neděli rozloučili se sezonou v domácí Ice Areně. Letci prohráli 2:3 s Mladou Boleslaví, stejným výsledkem dokázali ve čtvrtek zdolat Jihlavu, která v extralize vyhrála skupinu nadstavbové části o udržení. Letňanskému týmu chybělo na třetím místě k postupu do play-off osm bodů. "To mě docela mrzí," řekl asistent trenéra Martin Rousek.

Klidně to mohl být vyhecovaný souboj o prvenství, o to, kdo si zahraje vyřazovací část. Ale takhle mladí hokejisté z Letňan věděli, že v Jihlavě už v podstatě nemají o co bojovat. Přesto dokázali favorita z Vysočiny na jeho ledě porazit.

"Měli jsme dvě třetiny herní převahu, kterou jsme vyjádřili i gólově a ve třetí třetině jsme se štěstím udrželi vítězství," shrnul čtvrteční duel kouč Rousek. Ze skalpu první Jihlavy však jeho tým speciální radost neměl. "Tu bychom měli mít po každé výhře," upozornil.

Letcům pomohl i fakt, že Jihlavě chyběla obvyklá brankářská jednička. "V minulých zápasech jsme tomu gólmanovi dávali těžko góly, takže ta změna kluky psychicky povzbudila," usmál se Rousek.

Lepšímu umístění chyběla série výher

Domácí rozlučka v neděli proti Mladé Boleslavi bohužel dopadla výsledkově opačně. "Soupeř byl o ten gól lepší. Hráli důrazněji před brankou i v osobních soubojích, byli hladovější. Byl to poslední zápas sezony, už nikomu o nic nešlo, takže to bylo v klidu," hodnotil duel asistent trenéra Rousek.

Jediným střelcem letňanského týmu byl útočník Lukáš Kučera, jemuž asistoval jmenovec Rousek, který byl v minulém týdnu u všech branek Letců. "Bohužel jsme pořád dotahovali. Inkasovali jsme po individuálních chybách," litoval kouč Rousek.

Pro mladší dorostence tak končí sezona porážkou. Ale to není ten hlavní důvod, proč byl Rousek starší zklamaný. 

"Byla šance se tam dostat, ale bohužel jsme dlouho neměli žádnou sérii. V nadstavbě jsme střídali výhry a prohry. Ale neměli jsme zase ani žádnou sérii porážek, což je taky dobré."

Jihlava - HC Letci 2:3 (1:2, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 15. Hrbatý, 48. Strnad (Vala) - 2. Antoš (Rousek), 8. Štěbeták (Rousek), 32. Rousek. Rozhodčí: Kotlík, Trombík - Šťastná, Ryšavý. Vyloučení: 2:4, navíc Mokrý (LET) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 53. Střely na branku: 31:20.

HC Letci - Mladá Boleslav 2:3 (1:1, 0:0, 1:2) 
Branky a nahrávky: 19. Kučera (Rousek), 48. Kučera (Rousek) - 13. Jeník (Duda), 44. Flynn (Rudolph, Hrachovec), 53. Koula. Rozhodčí: Beránek - Sitarčík, Juskanin. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:1. Diváci: 198. Střely na branku: 19:25.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka