Trenér Nikl byl uveden mezi legendy Sparty
pondělí 23. února 2015

Nepovedený víkend. Junioři Letců mají slabou motivaci

Uplynulým víkendem se rozhodně letňanští junioři chlubit nemohou. V pátek nejprve utrpěli vysokou domácí porážku 2:8 s Mostem, v neděli pak prohráli 2:4 v městském derby s Kobrou. Závěr sezony je pro Letce složitý, protože z první ligy sestoupit už nemohou, a tak už jen stěží hledají motivaci. A trenér Jiří Nikl přiznává: "Už se o nic nehraje, takže si kluci hledají jiné zájmy."

Ještě v první třetině duelu s Mostem drželi letňanští mladíci vyrovnaný stav 2:2. Druhou část prohráli 0:4 a pak už jenom čekali na to, kolik jim soupeř celkově nasází gólů.

"Tenhle víkend byl špatný. Nemáme ani bod," konstatoval kouč Nikl. Podle něj byli někteří jeho svěřenci v pátečním zápase už myšlenkami na maturitním plese. "Těšili se tam, pořádně nehráli a bylo to takové chaotické."

V neděli zase přijeli Letci na Kobru už v půl deváté ráno s tím, že čekali začátek utkání v 10 hodin. Jenže pořadatelé úvodní buly přesunuli o dvě a půl hodiny. "Takže to bylo takové rozhárané," řekl Nikl.

Junioři nyní nastoupili s pěti obránci a třemi útoky. Jak už letňanský web informoval dříve, skupina o udržení je kvůli odstoupení Berouna de facto rozhodnutá.

Ale nechtějí Letci alespoň předběhnout Klášterec na prvním místě? "Jo, jenže když jim tohle řeknete, tak oni řeknou: ´Pane Nikl, je jedno, jestli budeme pátí nebo šestí.´ Motivace je na prd. Nemůžete je ničím přinutit," stěžuje si letňanský trenér.

Za tento víkend nikoho ani chválit nechtěl. Radost mu však udělala alespoň Sparta, kde strávil bývalý útočník 23 let. Sparťanské vedení ho před nedělním zápasem s Pardubicemi slavnostně spolu s dalšími hráči z minulosti uvedlo do Klubu legend HCS.

HC Letci - Most 2:8 (2:2, 0:4, 0:2)
Branky domácích:
Bartoš 2. Asistence: Kučera 2, Homolka.

Kobra Praha - HC Letci 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
Branky hostů:
Kučera, Minář. Asistence: Major 2.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka