Trenér pochválil Letce za kolektivní výkon
neděle 22. února 2015

Mladší dorost se raduje z domácího vítězství. Udržel nulu

Možná jako upozornění na začátek jarní části fotbalové ligy porazili mladší dorostenci z Letňan České Budějovice "fotbalovým" výsledkem 2:0. Čisté konto udržel v extraligovém utkání domácí brankář Václav Mokrý. Trenér Tomáš Blažek vyzdvihl především kolektivní výkon mladých Letců. Ale cíle do zbytku letošní sezony zatím letňanský kouč nechce příliš řešit.

I když diváci v Ice Areně neviděli moc gólů, hrál se dobrý hokej. Domácí navíc potěšili své příznivce vítězstvím nad silným soupeřem.

"Bylo to vyrovnané utkání. Do půlky zápasu bych řekl, že Budějovice byly mírně lepší. Pak se to začalo obracet a ve třetí třetině už jsme byli lepší zase my," shrnul duel kouč Blažek.

Na malém počtu branek má podle něj největší vliv výkon obou brankářů. Letňanský Mokrý dokonce vychytal nulu, když si připsal 33 úspěšných zákroků. Ale trenér nechtěl chválit pouze gólmana. "Hráči mu pomohli při bránění. Myslím, že to od nás byl dobrý kolektivní výkon."

Letňany se v tabulce bodově dotáhly na svého nedělního soupeře. Před posledními čtyřmi zápasy by tak teoreticky mohli mladší dorostenci ohrozit postupovou příčku vedoucí Jihlavy.

Myslí v závěru sezony Letci na postup do play-off?

"Tohle neřešíme. Snažíme se připravit na každé utkání a každé utkání chceme vyhrát. Na konci se to pak sečte a uvidí se, jak jsme dopadli," prohlásil letňanský trenér Blažek.

Další utkání je na programu už v úterý, letňanští hokejisté vyzvou znovu Liberec, se kterým minulý čtvrtek prohráli těsně 3:4.

HC Letci - České Budějovice 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky:
31. Rousek (Sklenář, Kučera). Rozhodčí: Šťovíček - Sitarčík, Pezl. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 86. Střely na branku: 29:33.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka