Letci prohráli 2:4 se silnou Jihlavou
úterý 17. února 2015

Dobrý začátek a katastrofální závěr... Starší dorost padl

Po návratu z moravského dvojboje nastoupili starší dorostenci z Letňan do zápasu proti Jihlavě. Tým Letců sužovaný rozsáhlou marodkou vzdoroval silnému soupeři v úvodu. První třetinu vyhrál 2:0, nakonec však domácí podlehli Jihlavě 2:4. "S výkonem na začátku jsem byl nadmíru spokojený, o to víc mě mrzí, že ta třetí třetina byla tak špatná," neskrýval domácí trenér Milan Antoš.

Jihlava je ve skupině o udržení v dorostenecké extralize na prvním místě, takže do Ice Areny přijela jako favorit. "Nedá se očekávat, že bychom takové týmy poráželi," podotkl kouč Antoš. "Ale mohli jsme uhrát lepší výsledek. To každopádně."

Letci totiž zahájili úterní duel velmi nadějně. Ve 4. minutě skóroval po secvičené akci Dominik Řepík. Další gól přidal Jiří Průžek.

"První část zápasu se nám povedla. Úvodní třetina byla vynikající. Sám jsem byl překvapený, jak kluci plnili to, co jsme po nich chtěli," řekl šéf střídačky Antoš, který přitom o víkendu výkon svých svěřenců úplně nepochválil.

Jenže pak se hra Letňanům zcela rozpadla. Jihlavský Ondřej Najman vyrovnal během necelé minuty a ještě do přestávky hosté obrátili stav.

"Ve třetí třetině se na to nedalo koukat. Bylo to katastrofální. Neměli jsme šanci s tím něco udělat. Někteří hráči se chtěli prosadit sami a neplnili naše pokyny," zlobil se trenér Antoš.

Šance na opravu přijde pro starší dorostence v pátek a v sobotu. Letci nejprve přivítají ostravskou Porubu a pak Havířov. Jenže tým už teď proti Jihlavě nastoupil pouze se třemi pětkami a musel si vypomoct mladšími dorostenci.

"Hrajeme s tím, co máme," konstatoval Antoš.

HC Letci - Jihlava 2:4 (2:0, 0:3, 0:1)
Branky a nahrávky:
4. Řepík (Pražienka), 17. Průžek (Procházka) - 30. Najman, 31. Najman, 37. Kousal, 46. Oščádal (Srnský). Rozhodčí: Lacina - Beránek, Klouček. Vyloučení: 4:5. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 46. Střely na branku: 28:42.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka