O postupu asi rozhodne bitva s Hvězdou
pondělí 16. února 2015

Letci nezaváhali. Muži si zastříleli a dál vedou tabulku

Letňanské "áčko" udělalo další krok k vytouženému postupu do kvalifikace o 2. národní ligu. V sobotu v Lominici nad Popelkou Letci v nadstavbové části Pražského přeboru pohodlně zvítězili 11:3. Trenér Jan Doutnáč přesto chválil hlavně brankáře Matěje Olivu. Muži už netrpělivě vyhlížejí klíčový duel s pražskou Hvězdou, který je na programu poslední únorovou sobotu a v němž mají soupeři co oplácet.

Po prohře ve vypjatém derby s Hvězdou se Letňany naladily opět vítězně. Nad Lominicí vyhrály i potřetí v sezoně. Jelikož jejich městský rival rovněž uspěl proti Bohemians, zůstává jejich náskok na prvním místě dvoubodový.

V sobotním zápase se hosté ujali brzo vedení, po první třetině bylo skóre 0:4. "A bylo po zápase," podotkl trenér Jan Doutnáč. Domácí byli nakonec pro Letce snazším soupeřem, než se čekalo. Lomničtí postrádali některé klíčové hráče.

"Rozhodčí do zápasu moc nevstupoval. Bylo málo vyloučených, utkání se dohrálo v přátelské atmosféře, i když jsme rychle rozhodli," kvitoval kouč Doutnáč. Jenže letňanští muži se v poslední době potýkají s problémy v defenzivě.

"Na to, že jsme dostali v uvozovkách jenom tři góly, měli jsme hodně velké díry vzadu," řekl Doutnáč. Také proto letňanský trenér ocenil výkon brankáře Matěje Olivy. Podle Doutnáče byl 22letý gólman nejlepším Letcem. "Kdybychom dostali pět nebo šest gólů, nemohl se nikdo divit," vysvětlil svou volbu šéf střídačky.

Podle plánu by v příštím zápase s Bohemians Praha (hraje se v Neratovicích) měli Letňanští získat "povinné" dva body. Doutnáčův tým bude také sledovat, jak si povede v Lominici jejich konkurent. "Pokud Hvězda klopýtne, tak je hotovo. Pravidelně tam nevyhrávají," upozornil trenér Letců.

O vítězi nadstavbové skupiny se však pravděpodobně rozhodne až v přímém souboji na Hvězdě, očekávané utkání se hraje v sobotu 28. února.

Lomnice nad Popelkou - HC Letci 3:11 (0:4, 2:4, 1:3)
Branky a nahrávky:
26. Vašek, 35. Vašek (Vala), 59. Knap (Maryška) - 3. Kotyra (Bílek, Uhlíř), 10. Kotyra (Bílek, Uhlíř), 18. Mrázek, 19. Mišner (Šramota), 25. Mrázek (Valder), 27. Bílek (Kadaně), 31. Král (Mrázek), 40. Chvojka (Kotyra, Bílek), 44. Mišner (Bílek, Štěpán), 50. Štěpán (Mišner), 57. Štěpán (Mišner, Šramota).

Čtěte také

Podcast hokej zblízka