Zvládli jsme těžké utkání, těší kouče Letců
neděle 15. února 2015

Mladší dorostenci napravili debakl. Vyhráli v Boleslavi

Středeční domácí vysokou porážku s Jihlavou 0:8 dokázali mladí Letci v nedělním utkání na mladoboleslavském ledě napravit. Mladá Boleslav bojující v nadstavbové části o udržení extraligy podlehla letňanským mladším dorostencům 2:4. Trenér Tomáš Blažek chválil své mužstvo především za disciplínu. "Kluci udrželi nervy na uzdě. Byl to parádní výkon," řekl kouč Letců.

V minulém utkání i přes střeleckou převahu a dobrý výkon v první třetině schytal letňanský mladší dorost nepříjemný debakl s konkurenční Jihlavou. Nešťastné góly mužstvo srazily. Jenže tohle všechno je už pryč. "Šli jsme do toho s čistou hlavou," potvrdil Blažek.

"Upozorňoval jsem kluky, že nás čeká hodně těžké utkání. Přirovnal jsem ho k zápasu v play-off," řekl trenér Tomáš Blažek. "Hrálo se na úzkém kluzišti. Mají v týmu silové hráče, kteří dohrávají souboje. Jsem rád, že se s tím kluci vyrovnali."  

Letci se rychle ujali vedení, ovládli první třetinu. Skórovali v oslabení i v přesilovce. Vítěznou branku si připsal v polovině duelu Martin Gebell. "Přistoupili jsme k tomu parádně. Chtěl bych za to kluky pochválit," uvedl kouč mladších dorostenců.

Odměnou jim budiž cenné vítězství. Díky tomu mohou Letci dál snít o postupu do play-off jako jeden ze tří nejlepších týmů na druhých místech nadstavbových skupin. Příští utkání je čeká ve čtvrtek v Liberci.

Mladá Boleslav - HC Letci 2:4 (0:2, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 33. Křížek (Flynn, Hrachovec), 45. Jeník (Rudolph, Dvořák) - 5. Rousek, 18. Sklenář (Rousek, Kučera), 29. Gebell (Danov, Fabiánek), 52. Danov (Bouřil, Fabiánek). Rozhodčí: Kettner - Jecelín, Mašek. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 64. Střely na branku: 27:21.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka