Letci vezou z mise na Moravě dva body
sobota 14. února 2015

Starší dorost porazil Vsetín. Ale na Olomouc už nestačil

Starší dorostenci Letňan získali v moravském dvojboji dva body za výhru nad Vsetínem. Vítězství 4:3 v prodloužení trefil Václav Burda. O den později však Letci neuspěli v Olomouci, kde favorizovaní domácí ovládli utkání a radují se po výsledku 6:2. Trenér Milan Antoš je na jednu stranu spokojen, přesto chce zlepšit hru. "V Olomouci jsme moc dobře nehráli," přiznává po víkendové misi na Moravě.

Letňanský starší dorost měl v reprezentační pauze problémy s rozsáhlou marodkou. Možná i proto - a proto, že si Letci už zajistili záchranu - cestovali k dvěma zápasům na Moravě s mladším týmem. "Jsme spokojení. Vezeme dva body. Mrzí mě jenom, že jsme v druhém zápase nehráli úplně dobře," shrnul obě střetnutí kouč Antoš.

Ale postupně. V pátek nastoupili Letňanští na vsetínském ledě a dokázali houževnatého soupeře přetlačit. Domácí dvakrát vedli, ale ani náskok 3:1 jim nestačil. Hosté se dostávali pod tlak kvůli častým vyloučením, ovšem Vsetín neproměňoval šance. Ve třetí třetině Letňany zahájily svůj obrat a v prodloužení rozhodl o dvou bodech útočník Václav Burda.

"Vsetín je pro nás těžký soupeř, věděli jsme, že hrají o záchranu," poznamenal asistent trenéra Jan Zlatohlávek. "Soupeř to měl výborně rozehrané, my jsme potom hodně zlepšili hru, ve třetí třetině jsme dorovnali a díky gólu po pěkné individuální akci v prodloužení vyhráli."

Zlatohlávek dále upozornil, že Vsetín bral dva body při výjezdu do Letňan, takže si je oba celky spravedlivě podělily.

Zato Olomouc nedovolila starším dorostencům tentokrát ani bod. V sobotním duelu se blýskl hattrickem domácí Jiří Horák a pěti body přispěl k vysokému vítězství jeho parťák Dominik Marek. Letci začali střílet branky až v divokém závěru. Trenéři se opět rozhodli prostřídat oba brankáře.

"První třetinu jsme hráli celkem slušně. Druhou třetinu jsme měli pět přesilových her, ale nedali jsme gól. To rozhodlo zápas," uvedl hlavní trenér Antoš. "Olomouc je pro nás silný soupeř. My jsme neměli možnost se prosadit. Je to škoda, jenže už se s tím nedá nic dělat. Musíme hru zlepšit, v tomhle zápase nebyla moc dobrá." 

Starší dorost teď má na programu sérii tří domácích duelů - úterní dohrávku s Jihlavou, v pátek hostí ostravskou Porubu a o den později přijede Havířov.

Vsetín - HC Letci 3:4p (2:1, 1:0, 0:2 - 0:1)
Branky a nahrávky:
4. Toman (Weintritt M.), 16. Weintritt M. (Toman, Španko), 35. Toman (Weintritt M., Kovář) - 8. Burda (Pražienka, Brabec), 45. Pražienka (Chvála, Pařík), 48. Procházka L. (Průžek, Vojtela), 61. Burda (Horák, Chvála). Rozhodčí: Vaněk - Goňa, Wesley. Vyloučení: 4:11 + Augustin (Vsetín) a Urban (Letňany) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 101. Střely na branku: 30:28.

Olomouc - HC Letci 6:2 (2:0, 1:0, 3:2)
Branky a nahrávky:
17. Horák Jiří (Marek, Jeklič M.), 20. Horák Jiří (Marek), 40. Jeklič M. (Marek), 44. Jeklič M. (Malý, Kolovrátník), 53. Horák Jiří (M., Marek), 58. Marek (Malý, Klvaňa) - 47. Řepík (Kučera), 55. Kučera (Řepík, Kolenatý). Rozhodčí: Kika - Novák, Vožda. Vyloučení: 5:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 59. Střely na branku: 25:20.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka