Letcům se vzdaluje naděje na první místo
čtvrtek 12. února 2015

Jako ve zlém snu. Mladší dorost utrpěl debakl od Jihlavy

Desetidenní přestávku měli mladší dorostenci Letňan, aby v extralize načerpali síly na závěrečnou fázi. Jenže když se vrátili do zápasového tempa, jako by prožili zlý sen. Domácí bitvu s Jihlavou, se kterou Letci soupeří o postup do play off, se jim vůbec nepovedl, když utrpěli potupný debakl 0:8. V tabulce nadstavby jsou třetí, lídr z Vysočiny jim už odskočil na rozdíl osmi bodů. Přesto není nic ztraceno.

Tohle byl nešťastný den, kdy se nedařilo vůbec nic - koncovka v útočném pásmu, defenzivní činnost ani výkony brankářů. Přitom Letci svého soka přestříleli v poměru 47:26, jenže hokej se hraje na góly. "Rozhodl předbrankový prostor," řekl trenér Tomáš Blažek.

"Ty jsme absolutně nezvládli - ani u naší branky, ani u té jejich. Oni měli silové hráče, naše hra nebyla nejhorší, ale v téhle činnosti jsme vyhořeli," těžko se mu hodnotil týmový výbuch. "Navíc nás tentokrát vůbec nepodrželi brankáři, které jsme střídali po první třetině. Čtyři laciné góly z osmi, to je moc."

Letci posledních pět zápasů pravidelně střídají vítězství s porážkou. S Jihlavou prohrávali už po dvou třetinách 0:6.

S čelem tabulky, kterou vede právě jejich poslední pokořitel, už ztrácí úzký kontakt, na druhém místě jsou ještě České Budějovice. Přesto se Blažek naděje na historicky první účast v play off nevzdává.

První šanci postoupit Letňanští ztratili už v polovině základní části, kdy se neprobojovali mezi první čtyřku. Druhá šance postoupit přímo z prvního místa nadstavby o udržení se už také vzdaluje, ale je tu ještě třetí. Ze tří skupin má totiž právo na play off nejlepší tým z druhého místa - Letci ovšem musí nyní zabrat, do konce zbývá posledních sedm zápasů. "Naděje tu pořád je," burcuje Blažek.

A snaží se najít alespoň nějaké pozitivum. "Na jednu stranu je lepší, když dostaneme takový debakl, než kdybychom se celý zápas prali o vítězství a nešťastně prohráli. A navíc tihle kluci jsou ještě hodně mladí, takže si poslední porážku moc neberou," říká.

"Podle mě tři čtvrtě mančaftu už ve středu večer nevědělo, že prohráli takovým rozdílem. Možná je to dobře, alespoň půjdou do příštího zápasu znovu s čistou hlavou."


Ten Letce čeká v neděli na ledě Mladé Boleslavi.

HC Letci - Jihlava 0:8 (0:2, 0:4, 0:2)

Branky a nahrávky: 17. Strnad (Havelka), 19. Jindra (Strnad), 31. Jindra (Musil, Jareš), 32. Slabý (Brož), 37. Vala (Slabý), 38. Adam (Vrátný), 51. Jindra (Brož, Vala), 51. Vrátný. Rozhodčí: Výborný - Zháňal, Nidl. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 48. Střely na branku: 47:26.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka