Letci prohráli vyrovnaný zápas v Budějovicích
sobota 31. ledna 2015

Komplikace. Mladší dorost neuspěl na ledě svého rivala

Zatímco starší dorost má nyní dlouhou reprezentační přestávku, ten mladší už se vrátil do kolotoče extraligových zápasů. Letci v pátek odjeli do Českých Budějovic potvrdit nedávné domácí vítězství 8:2, jenže tentokrát se jim vyhrát nepovedlo. Vyrovnané utkání rozhodlo (ne)proměňování šancí, kvůli čemuž Letňany prohrály 3:5. Už v neděli je čeká další důležitý zápas na domácím ledě.

První třetina přinesla velmi vyrovnaný hokej, který nakonec ovládli domácí po trefě v samotném závěru periody. V další části se jim podařilo uskočit dokonce do dvoubrankového vedení. Letňany poté dokázaly korigovat na rozdíl jedné branky, ale definitivní tečka přišla při power play.

Střelecky se nejvíce činil Václav Burda, který se v prostřední části postaral o dvě branky a značně zdramatizoval vývoj utkání.

Pro Letce to znamená značné komplikace. České Budějovice jsou jeden z týmů, se kterým soupeří o vítězství v nadstavbě o udržení - a tedy i o jednu vstupenku do play off. Pokud na něj chtějí ještě pomýšlet, vzájemné bitvy musí vyhrávat.

Jihočeši díky poslední výhře odskočili Letňanům v čele tabulky, kde mají už výraznější náskok. 

"Kluci dnes bojovali, ale bohužel jsme to nezvládli. Nechci říkat, že bychom byli herně slabší, ale rozhodlo neproměňování šancí. Taková disciplína rozhoduje zápasy a domácí v ní byli tentokrát lepší," zhodnotil utkání hlavní trenér Tomáš Blažek.

Další dvě utkání sehrají mladší dorostenci v domácí Ice Areně. V neděli je čeká Kolín, se kterým chtějí odčinit prohru 0:3 z posledního vzájemného duelu. Ve čtvrtek 12. února pak přivítají dalšího těžkého soupeře z Jihlavy..

České Budějovice - HC Letci 5:3 (1:0, 2:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 17. Vochozka, 27. Egert, 34. Silný (Stauber, Hromada), 52. Kašper (Novák, Vochozka), 60. Vochozka - 33. Burda (Antoš), 38. Burda, 58. Fabiánek (Kučera). Rozhodčí: Pražák - Němec, Strnad. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. Diváci: 70. Střely na branku: 35:37.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka