sobota 29. října 2011

Starší dorost bodoval v Pardubicích

Po úspěšném domácím utkání s Libercem odjel starší dorost k utkání 17. kola ELSD do Pardubic. Poslední vzájemné utkání vyznělo lépe pro Letce, když tři body zůstali v Letňanech. Dnes Letci potřebovali potvrdit vítězství s Libercem a odpoutat se od dna tabulky. Pardubice za sebou mají tři porážky v řadě a potřebovali se bodově chytnout. V utkání nakonec bodovali oba týmy, když bod navíc vystřelili v prodloužení Letci za vítězství 3:2.

Oba týmy nastoupili do utkání od začátku aktivně a k vidění byl důrazný hokej s maximálním nasazením. Letci měli během první třetiny dvakrát výhodu přesilové hry, nicméně Pardubice dobře bránili a Letci často skončili pouze u založení a případné střelecké pokusy pokryl Jirout v pardubické brance. Ani Pardubice nevyužili početní výhodu jednoho hráče v poli a tak první třetina, ve které excelovali především brankaři obou týmů skončila bez branek. 

Ve 4. minutě druhé třetiny se v oslabení řítil sám na branku hostů pardubický Schneider. Letci museli zatáhnout za záchranou brzdu a pro Schneidera to znamenalo trestné střílení. Dnes zatím neomylný Eder v brance mu ale puk v blafáku hokejkou vypíchl a udržel tak Letce v utkání.
V další minutě fauloval domácí Bureš a Letci tak měli výhodu dvou hráčů v poli. Přesilovou hru 5 na 3 Letci v gól neproměnili, v následné přesilovce 5 na 4 už ale ve 26. minutě dokázal po sérii střel poslat Letce do vedení Chvátal, když dorazil odraženou střelu do odkryté pardubické branky (0-1).
V následujících pěti minutách přežili Letci oslabení 5 na 3 a následně 5 na 4 a nervózní Pardubice začali dělat chyby. V 33. minutě byli Letci opět vyloučeni, paradoxně jim to ale pomohlo. Pardubickou rozehrávku dobře vystihl Litera a svůj únik z modré čáry zakončil ukázkovým backhandovým blafákem (0-2).
Zaskočené Pardubice opět chybovali i v další minutě. Toho dokázal využít Arnošt, který se zprava tlačil před domácího Jirouta v brance nicméně po faulu pardubické obrany nezakončil a stejně jako na druhé straně bylo nařízeno trestné střílení. Forehandový blafák ale Arnošt v poslední chvíli nedokázal zvednout nad beton domácího brankaře a tak se skóre neměnilo.

Ve třetí třetině se Letci soustředili na hru dozadu, Pardubice naopak stříleli ze všech pozic a hráli velice ofenzivně. Eder musel několikrát zasahovat proti nebezpečným pardubickým pokusům ale až do 50. minuty byl úspěšný. Pak přišla fatální chyba Jandy v obraně, když zcela sám pří rozehrávce do středního pásma ve vlastní třetině poslal puk přímo na hokejku pardubického útočníka na modré čáře a tak se najednou před Ederem zjevili 3 hráči v bílých dresech a nedali Ederovi šanci - Havel (1-2).
Pardubický tlak se stupňoval a když si v 57. minutě Bureš pohrál s obranou Letců bylo vyrovnáno (2-2).

Zápas tak vyústil až do prodloužení, ve kterém nejdříve opět Bureš nastřelil tyč Ederovi branky a z protiútoku v 61. minutě po Rulfově přihrávce z pravé strany Kaplan střelou přes obránce ukradl bod navíc pro Letňany.

Letci tak ve vyrovnaném utkání dokázali potvrdit čtvrteční domácí výhru s Libercem a připsali si dva body za vítězství 3:2 v prodloužení.

Následující čtvrtek vyjíždí starší dorost k důležitému dopolednímu utkání (11:30) do Mladé Boleslavi, před kterou aktuálně drží dvoubodový náskok v tabulce ELSD skupiny střed.

VÝSLEDKY 17. KOLA ELSD SKUP. S

TABULKA ELSD SKUP. S PO 17. KOLE

Čtěte také

Podcast hokej zblízka