Letci v derby porazili pražskou Hvězdu 4:2
neděle 21. prosince 2014

Předvánoční pomsta. Mužům se povedla odveta rivalovi

Dá se vůbec lépe zakončit letošní rok? Letňanští muži si v předvánočním čase nemohli přát krásnější dárek. V ostře sledovaném derby vrátili porážku svému hlavnímu rivalovi a v čele Pražského přeboru zvýšili svůj náskok před Hvězdou na tři body. "Hřeje nás pocit splněné odvety," tvrdí Jan Mišner, kapitán Letců. Ti se dočkali skvělé divácké atmosféry a po zásluze si v sobotu dopřáli týmovou oslavu.

Do konce základní části by se muselo stát nečekané překvapení, aby si dospělí Letci nechali vzít tříbodový náskok. Právě ten má být v pozdější nadstavbě důležitý na jejich psychiku. "Konečně do ní půjdeme z prvního místa, což nám může pomoct po mentální stránce," přiznává Mišner. "Bude to oproti předchozím sezonám rozdíl, protože jsme pokaždé věděli, že musíme dotahovat."

Letňanské "áčko" hraje teprve svůj třetí ročník a v těch předchozích skončilo vždy těsně pod vrcholem.

Aby se historie neopakovala, udělalo v sobotu velký skok, když doma vyhrálo 4:2. Sám Mišner k němu přispěl gólem a dvěma asistencemi a jen potvrdil roli nejproduktivnějšího hráče týmu. Zápas se hrál ve skvělé atmosféře, k němuž přispěli i rodiče s dětmi z klubových žákovských tříd. "Viděl jsem tam kluky z dvojky, trojky, čtyřky... Všem, kteří nás přišli podpořit, chci strašně moc poděkovat. Opravdu si toho vážíme," dodal Mišner.

Obrovskou radost z utkání neskrýval ani kouč A týmu Jan Doutnáč. "Bylo to super, počínaje diváky, přes rozhodčí, až po samotný zápas, který měl úžasný náboj. Dva body ke všemu navrch, které byly moc příjemné. Zkrátka to byl vrchol toho, co může pražský přebor nabídnout."

Podle kapitána Mišnera byla každá ze třetin odlišná. "V té první jsme hráli líp my, ta druhá patřila Hvězdě, ale v té třetí jsme byli o dva góly lepší," řekl. I trenér Jan Doutnáč chválil - ovšem vedle svých hráčů objektivně vyzdvihl i výkon soupeře. "Jejich gólman udělal zákrok, kdy se převrátil přes záda a vykopl puk betonem z brány. Kdyby to bylo v NHL, myslím, že bychom to viděli pořád ve zprávách," popisoval celou situaci s úsměvem.

Nezapomněl podotknout, že na vítězství se podílel celý tým, přičemž Hvězdě chyběla hlavní opora. "Hvězda má dlouhodobě zraněného kapitána, který skvěle drží puk a rozdává přihrávky, což bylo rozhodně důležitým faktorem. My jsme byli kompletní a jim chyběl klíčový hráč."

Letce momentálně čeká vánoční pauza, kterou stráví na hřejivém první místě. V novém roce se 3. ledna představí na ledě pražského Olympiku.

HC Letci - Hvězda Praha 4:2 (1:0, 1:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 1. Mišner, 33. Šramota (Štěpán, Mišner), 47. Mrázek (Kadaně, Horáček), 57. Štěpán (Mišner) - 26. P. Novák (Hanták), 35. Kotěšovský (Hučko, Abraham). HC Letci: Oliva (Duras) - Mišner, Šramota, Štěpán, Kadaně, Horáček, Mrázek, Kotyra, Bílek, Král, Chvojka, Uhlíř, Slavík, Zima, T. Novák, Krňanský, Boček, Koubík, Božilov, Valder, Keller. Hvězda Praha: Srb (Vokatý) - Banič, Pečenka, Čermák, Kotěšovská, Abraham, Němec, Macháček, Křepelka, Hrubant, Láska, Hanták, Kukla, P. Novák, Hučko, Pavlíček, Malý, Herr, Fuks.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka