čtvrtek 27. října 2011

Letci dokázali vybojovat 3 body s Libercem

V důležitém utkání týmu z opačných konců tabulky se proti sobě v ICE ARENĚ postavili starší dorostenci Letců a Liberce. Domácí za sebou měli černou sérii nepovedených utkání kterou potřebovali prolomit. Liberec, aktuálně první tým tabulky, nakonec poctivou hrou dozadu dokázali porazit i přesto, že v utkání dvakrát prohrávali. Tři body tak dnes zaslouženě zůstali doma v Letňanech.

Poslední utkání starším dorostencům vůbec nevyšlo a o to více si chtěli doma napravit reputaci. Do první šance utkání se dostal ve 4. minutě uzdravený Ječný, nicméně sám v blafáku před Skřebským neuspěl. O tři minuty později se v přesilové hře od vlastní branky rozjel Šír a když si nikdo z útočníků pohybem neřekl o kotouč, protlačil se mezi libereckou obranou a dorazil vlastní střelu za záda libereckého brankaře (1-0).
V sedmnácté minutě dostali Letci opět výhodu přesilové hry, nicméně spíše jim to uškodilo. Po chybě Šíra, který nezodpovědně míchal s pukem na modré útočné čáře, mu puk vypíchl liberecký Kalfiřt a samostatný únik proměnil a srovnal stav utkání na (1-1).
Letci se ani nestačili z šoku vzpamatovat, když o 30 vteřin později, stále ve vlastním oslabení, sebral na pravé straně středního pásma puk liberecký Procházka a po hrubé chybě Švihálka v domácí brance jednou rukou z nulového úhlu posunul Liberec do vedení (1-2).

Do druhé třetiny nastoupili Letci v pozměněné sestavě a došlo i na střídání brankařů - do branky putoval Eder. V 8. minutě druhé třetiny Letci zavřeli svého soupeře v útočném pásmu a po sérii střel vypálil od modré čáry Kraus a jeho zblokovanou střelu dokázal Chvátal z první poslat za Skřebského záda (2-2). Při zákroku se bohužel liberecký brankař zranil a musel být střídán náhradníkem Hosnedlem.
Po sérii šancí na obou stranách, kdy zazářili oba brankaři, dostal Liberec v 40. minutě příležitost přesilové hry. Po 20-ti vteřinách dokázal Procházka svým druhým gólem v utkání krásnou střelou do levého růžku Ederovi branky poslat Liberec těsně před koncem do vedení (3-2).

Stejně dobře jako konec druhé třetiny zvládli liberečtí i začátek závěrečné části, kdy se hned od začátku nastěhovali před Edrovu branku a v 43. minutě zvyšoval na (4-2) Klíma.
Letce ale ani dvoubrankový náskok Liberce nepoložil a ve 45. minutě snižoval po Jenčekově přihrávce střelou do horního růžku Hosnedlovi branky Litera (3-4).
Ve 49. minutě dostali Letci výhodu muže v poli a ke konci přesilové hry dokázal akci na jeden dotek Chvátal - Šír - Ječný posledně jmenovaný zakončit gólem a srovnat tak stav utkání na (4-4).
Liberec, rozhozený z aktivní hry Letňan, začal kupit nepřesnosti i nedisciplinované zákroky a tak v 52. minutě putoval na trestnou lavici Mrázek. Letci se usadili v obraném pásmu Liberce a po střele od modré, kdy všichni letňanští útočníci vytvářeli tlak v brankovišti liberce, vyrazil dezorientovaný Hohsnedl kotouč před sebe a Šír dnes svou druhou brankou posunul Letce do jednogólového vedení když doslova zavěsil puk do odkryté liberecké branky (5-4).
Do konce zbývalo necelých 8 minut a Letci se soustředili na důslednou obranu. V 57. minutě ale ve středním pásmu fauloval Ječný a o minutu později v obrané třetině v oslabení letňanský Uhlíř. Liberec tak měl minutovou výhodu 2 hráčů v poli a následně další minutu přesilové hry 5 na 4. Po timeoutu Liberečtí odvolali brankaře a při hře 6 na 3 a následně 6 na 4 zamkli Letce v jejich obranném pásmu. Letňanští hráči ale obětavě blokovali všechny liberecké střely a ty co prošli zneškodnil Eder v brance.

Letci tak dnes vybojovali důležité 3 body a vrátili sebevědomí na své hokejky, když dokázali porazit vedoucí tým tabulky ELSD skupiny střed Liberec 5-4.

VÝSLEDKY 16. KOLA

TABULKA PO 16. KOLE



Čtěte také

Podcast hokej zblízka