úterý 25. října 2011

Starší dorost se dál trápí, inkasoval 8 branek v Hradci

K pondělnímu vloženému utkání odjeli starší dorostenci do Hradce Králové. Po celkem slušné 1. třetině absolutně nezvládli druhou část hry, ve které inkasovali 6 branek a prohráli další zápas v řadě v poměru 2-8.

Hradec výborným bruslením a pohybem po hřišti hned od začátku dostal Letce pod tlak, nicméně po prvních minutách se hra vyrovnala. Letci opět dojeli na slepené branky, když inkasovali nejprve v 10. minutě, kdy se prosadil Nedvídek (1-0) a hned po 30 vteřinách i podruhé, kdy se prosadil Jebavý (2-0). Obdržené branky Letce probrali, snížení ale přišlo až v přesilové hře v 19. minutě, když se střelou z voleje od modré čáry trefil Šír (2-1).

V první desetiminutovce druhé třetiny se hrál vyrovnaný hokej s šancemi na obou stranách. Pak ale přišlo Freislerovo vyloučení, které potrestal Konečný (3-1) a následně se strhla branková smršť Hradce, který doslova zdevastovala letňanské družstvo. Letňanští jako by  v 32. minutě zapomněli na obranu, propadali při každé příležitosti a hra zpět je vůbec nezajímala. Eder v brance se mohl snažit jak chtěl, proti osamoceným Hradeckým hráčům, kteří na něj v následujících minutách bez přestávky najížděli ale neměl šanci. 
Hradec v rozmezí 4 minut vstřelil 4 branky a v 39. minutě přidal další, tentokrát už do Švihálkovy branky. O zápase tak bylo v podstatě rozhodnuto po dvou třetinách, když se do kabin šlo za stavu 8-1 pro domácí.

Do třetí třetiny nastoupili Letci zodpovědněji. Důsledně bránili a čekali na chyby soupeře, ty ale využít - jako již v minulých utkáních - nedokázali. V 51. minutě se nakonec přece jen po Krausově střele prosadil Freisler (8-2).

Po otřesném výkonu ve druhé třetině tak Letci odešli zaslouženě poraženi s zatím nejhorším výsledkem v této sezóně. Opakovaně nezvládli druhou třetinu a takovýto výpadek disciplíny už se doufejme nebude opakovat.
Na dostřel se jim v tomto kole bohužel přiblížila Boleslav, která dokázala porazit Písek na jeho ledě 3-1. Letci tak už zaujímají předposlední místo v tabulce ELSD skupiny S pouze díky lepšímu skóre. Naopak jim odskočil Havlíčkův Brod, který dokázal vybojovat bod, když prohrál až v nájezdech s Českými Budějovicemi.

VÝSLEDKY ELSD-S 15. KOLO

TABULKA ELSD skup. S po 15. kole

Čtěte také

Podcast hokej zblízka