Letci v základní části doplatili na marodku
pondělí 24. listopadu 2014

Junioři se loučili výhrou. Postup jim ale letos nevyšel

Letňanští junioři po nepříliš povedeném začátku sezony šestkrát v řadě vyhráli a situace dvě kola před koncem nebyla zcela beznadějná. Jenže v pátek přišla jediná porážka s pražskou Hvězdou a sen se i přes nedělní triumf nad Kláštercem nad Ohří rozplynul. Trenér Jiří Nikl ovšem své svěřence musel pochválit za bojovnost - v počtu, ve kterém sezonu odehráli, se totiž ani nic jiného říci nedá.

V celkovém součtu by ani vítězství s Hvězdou nestačilo. Přestože junioři už nehráli o postup do play off, v posledním duelu základní části i s nepříznivým počtem hráčů zabojovali a na svém ledě porazili Klášterec nad Ohří 4:3.

"Já jsem byl spokojený, v jedenácti lidech to opravdu není žádná sranda,"
poukazoval na problém s nedostatkem kádru kouč Jiří Nikl.

Utkání bylo dle jeho slov v uvolněném duchu, jelikož ani jednomu z týmů by vítězství nezajistilo posun mezi první čtyři týmy, které si zahrají vyřazovací fázi.

"Zápas byl vyrovnaný, myslím si, že oba mančafty jsou stejné. To je to, že už se nemělo o co hrát, protože i kdyby Klášterec vyhrál, nepostoupil by do první čtyřky, takže bych to nazval spíš takové lepší přátelské utkání. Jinak to byl dobrý výkon od kluků, bohužel je nás málo, to se nedá nic dělat."
 
Pozitivně nakonec hodnotil i celý průběh základní části soutěže: "Dokud jsme neměli zraněné hráče, tak těch posledních šest neděl bylo super, hodně se vyhrávalo, ale pak se to najednou sesypalo, když klíčoví útočníci jako Míša Neuman a Kryštof Špičan odešli na marodku. Kdyby jsme byli v plné palbě, dalo by se hrát o postup, takhle to bylo těžké," řekl smutně Nikl. 

Málo hokejistů během sezony odvedlo hodně práce. Jejich bojovnost byla také trenérem po zásluze oceněna. "Za výkony v lize musím kluky pochválit. Těch deset chodí poctivě trénovat, ale ten počet se projevil na Hvězdě, kdy to nemělo správné tempo. Když v deseti lidech dostanete zabrat, po dvaceti minutách jste hotoví, takže se dá potom těžko pracovat," řekl Nikl.

"Musím ale vyzdvihnout výkony hráčů, kdy průměrní šli během sezony nahoru, což bylo skvělé."


Co bude dál? Letce čeká už jen fáze "o udržení", kde budou dohrávat sezonu jen z povinnosti. "Nevím, už se nehraje prakticky o nic. Dvacet utkání budeme hrát proti pěti soupeřům, ale takhle to bylo nastavené od začátku ročníku. Když nemáte 18 až 20 hráčů, nic s tím neuděláte," dodal na závěr trenér.

Hvězda Praha - HC Letci 5:2 (0:1, 3:1, 2:0)

Branky hostů: Bartoš, Honetschlager. Asistence: Katriňák.

HC Letci - Klášterec nad Ohří 4:3 (1:0, 2:3, 1:0)
Branky domácích: Husák 2, Homolka 2. Asistence: Uhlíř 2, Pavićevič 2, Kaleta, Kučera, Zeliska.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka