Rozhodla prohra 2:5 v Hradci Králové
neděle 23. listopadu 2014

Nevyšlo to. Mladší dorost na nejlepší čtyřku nedosáhl

Do posledního utkání mohli doufat, že se nakonec probijí do elitní čtyřky, což by znamenalo jistotu play-off. A i když před závěrečným kolem neměli mladší dorostenci Letců osud ve vlastních rukou, nakonec by jim stačilo zvítězit a sen by si splnili. Jenže na ledě suverénně prvního Hradce Králové prohráli 2:5.

Letci ztráceli na třetí Brno a čtvrtý Žďár dva body a museli tak bezpodmínečně na ledě prvního Hradce vyhrát, a pak čekat, jak se bude dařit jejich konkurentům. Bohužel, už první podmínka nevyšla. Mrzí to o to více, že výhra by hráče Letňan posunula na třetí místo.

Brno totiž v neděli prohrálo v Jihlavě také 2:5 a Žďár dokonce na vlastním ledě nestačil na Liberec, když prohrál 3:4. Jenže oba týmy už v tu chvíli mohly být v pohodě. Pátí Letci už měli dohráno a nikdo jiný je předstihnout nemohl.

"Potřebovali jsme získat tři body, které nemáme. Bylo to ale naše jednoznačně nejlepší venkovní utkání v dosavadním průběhu sezony," pochválil své svěřence trenér Tomáš Blažek.

Letci se totiž proti favoritovi nenechali zahanbit. Domácí dokonce přestříleli a podle Blažka si také vytvořili více gólových šancí, jenže v koncovce selhali: "Jejich gólman byl prostě lepší než náš útok, kluci si ale zaslouží pochválit. Kdybychom tak hráli v každém zápase..."

"V konečných počtech nás musí mrzet dva ztracené body v Kolíně, a také dvě prohry za sebou z konce října se Žďárem a v Mladé Boleslavi. to jsou body, které nám nakonec chyběli," posteskl si Blažek, který musí nyní svůj tým připravit na další fázi sezony.

V té na Letce čekají souboje s dalšími pěti týmy, kteří ve skupině střed ELIOD extraligy mladšího dorostu neskončily v elitní čtyřce. A budou to o poslední postupová místa do vyřazovacích bojů pořádně těžké boje.

"Skupina střed byla letos nesmírně vyrovnaná, každý mohl porazit každého a i poslední kolo to ukázalo. Čekají nás tak znovu těžká utkání, bude to boj až do konce. A stále hrajeme o jednu až dvě postupové příčky do play-off, takže motivace určitě je," dodal Blažek.

Hradec Králové - HC Letci 5:2 (1:0, 1:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 1. Dvořák (Pažourek, Maršík), 40. Muška (Šalda, Štohanzl), 45. Štohanzl (Jirásek), 59. Pažourek (Šalda, Dvořák), 60. Havelec (Voňka) - 38. Fabiánek (Rousek, Kučera), 53. Danov (Burda). Rozhodčí: Veselý - Pechánek, Jan. Vyloučení: 7:6. Využití: 2:0. Diváci: 99. Střely na branku: 31:36.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka