Mladší dorost dál bojuje o elitní čtřku
pondělí 17. listopadu 2014

Nečekaný zvrat, ale šance žije. Rozhodne duel v Hradci

Hodně nečekaně se vyvíjí závěr základní části ELIOD extraligy mladšího dorostu z pohledu Letců. Ti nejprve prohráli na ledě posledního Kolína a zdálo se, že boj o elitní čtyřku je ztracený. Jenže pak přišlo vítězství nad Pardubicemi a Letňany jsou zpět ve hře!

Po nedělní nečekané prohře 2:3 po prodloužení v Kolíně se zdálo, že naděje Letců na konečné umístění mezi nejlepšími čtyřmi pohasly. Jenže hned v pondělí přišla výhra 4:1 nad třetími Pardubicemi, což ve spojení s ostatními výsledky vykřesalo novou naději.

České Budějovice totiž nečekaně prohrály doma s Jihlavou a na aktuálně čtvrté Letce ztrácí ze šestého místa tři body. Pátý Žďár nad Sázavou pak ještě má duel 17. kola před sebou, když se ve čtvrtek představí na ledě druhé Komety Brno. Nyní ztrácí na Letce jediný bod.

Počty jsou tak jasné. Pokud Kometa vyhraje v základní hrací době, bude to mít mladší dorost Letňan v posledním kole ve svých rukou. Problém však je, že bude muset zvítězit v Hradci Králové, který bezpečně drží první místo. Variant je ale ještě mnoho...

"K duelu v Kolíně jsme nepřistoupili tak, jak bychom měli. Kluci to podcenili, během celého utkání jsme se nedostali do herní pohody a to se nám vymstilo," litoval trenér Tomáš Blažek a hned dodává: "Byla to ztráta, která neměla přijít."

V duelu s Pardubicemi to bylo jiné kafe. Soupeři sice chyběli tři důležití hráči, ale i tak předvedli Letci mnohem odpovědnější výkon a mohli slavit důležité vítězství.

"První třetinu jsme ubránili, byli jsme horší a podržel nás gólman. Pak jsme ale vyrovnali hru, povedlo se nám několik brejků a vytvořili si rozhodující náskok," těšilo Blažka.

Ten se na tabulku zatím dívat nechce: "Bude mě to zajímat až po čtvrtečním zápase Žďáru. I tak se ale musíme pokusit v Hradci vyhrát a jak to dopadne, to se ještě uvidí. Musíme jít střídání od střídání a nechat na ledě všechno."

Kolínští Kozlové - HC Letci 3:2p (0:1, 0:0, 2:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 44. Pokorný (Zámečník), 45. Bedrník (Mašín), 62. Pokorný - 1. Bouřil (Kučera), 52. Fabiánek (Danov, Rousek). Rozhodčí: Tasch - Špringl, Prášil. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 102. Střely na branku: 40:30.

HC Letci - ČSOB Pojišťovna Pardubice 4:1 (0:0, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 25. Rousek (Kučera), 32. Rousek (Danov), 54. Kučera (Rousek, Štěbeták), 59. Kučera (Rousek) - 47. Matýs (Blumel, Machač). Rozhodčí: Hodač - Vízner, Klouček. Vyloučení: 5:2. Využití: 1:0. Diváci: 79. Střely na branku: 33:35.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka