Junioři na elitní čtyřku nedosáhnou
čtvrtek 20. listopadu 2014

Po šesti výhrách Letci prohráli, kvůli marodce i faulům

Celou první polovinu základní části se letňanští junioři potýkali s prořídlým kádrem. Když ho pak stabilizovali, nasedli na vítěznou vlnu, která trvala šest zápasů. Skončila v nejméně vhodnou dobu, v předposledním kole na ledě Hvězdy Praha.

Porážka v předposledním kole znamená jediné. Konec nadějí na umístění v elitní čtyřce. "Kdybychom vyhráli na Hvězdě a následně doma porazili Klášterec, tak bychom tu šanci měli. Takto už jsme ale bez šance," ví moc dobře Jiří Nikl.

Jeho svěřenci prožili bláznivý uplynulý týden. Po pěti výhrách v řadě přišla šestá. Bez boje. Beroun se s předstihem odhlásil ze soutěže, a tak z toho byla kontumace 5:0. Když se pak Letci chystali na led v neděli na Hvězdě, měli smůlu. Problémy s rolbou zápas odložily na středu.

V úvodu se zdálo, že by to nemuselo být na škodu. Po první třetině jsme vedli 1:0, domácí však ve druhé třetině třemi góly vývoj skóre otočili na svou stranu a nakonec zvítězili jasně 5:2.

"Hráli jsme špatně, nemohli jsme se dostat do tempa. Máme mnoho zraněných a nemocných, takže v uplynulých osmi dnech jsme trénovali v deseti a pro zápas jsem musel dokonce povolat kluky ze staršího dorostu, aby nás bylo alespoň patnáct," povzdychl si Nikl.

Co dalšího podle něho rozhodlo o osudu posledního utkání? "V úvodu se to pro nás sice nevyvíjelo špatně, ale postupem času jsme byli stále více vylučovaní a dva góly dostali v oslabení. Stálo nás to síly i vedení, domácí si to pak pohlídali."

K poslednímu utkání základní části nastoupí naši junioři v neděli 23. listopadu doma proti Klášterci.

Hvězda Praha - HC Letci 5:2 (0:1, 3:1, 2:0)
Branky hostů: Bartoš, Honetschlager. Asistence: Katriňák.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka