Starší dorost uhrál pouze jeden bod
sobota 15. listopadu 2014

Drama s posledním Kladnem a bitva se silnou Slavií

Tento víkend byl pro starší dorost spíše zklamáním. Tým opět trápila marodka a místo čtyř útoků, na které je zvyklý, musel trenér Milan Antoš postavit pouze tři. Dodává však, že jako hlavní problém vidí to, že si hráči nechce věřit v tom, co chtějí hrát, a dělají si v podstatě co chtějí. Mužstvo má tak určitě o čem popřemýšlet.

V pátek čekalo naše mužstvo poslední Kladno. Tým s nelichotivým skóre 21:125 však na letňanské dorostence vlétl už v úvodu utkání. Letci se sice po polovině první periody dokázali oklepat a začali diktovat hru, domácí však využili chyby letňanských obránců a ujali se vedení. Dalších branek se pak diváci dočkali až v poslední třetině.

Kladno nejdříve navýšilo své vedení, ale naše mladé pušky dokázaly zabojovat a v posledních minutách snížily stav utkání na 1:2. Nebyl by to však starší dorost, kdyby se nepostaral o vypjatou koncovku. A tak Matěj Chalupa poslal letňanský tým, jak říkajíc za pět minut dvanáct, do prodloužení.

Prodloužení se obešlo bez branek, a tak následovaly samostatné nájezdy, ve kterých uspělo Kladno. "Naši hráči jsou bohužel neschopni cokoliv vymyslet,” nešetřil své svěřence Antoš. Samostatné nájezdy se totiž protáhly až do šesté série, ve které kladenský útočník Vlk vstřelil jedinou branku a zajistil svému týmu výhru.

"Šest nájezdů nedat je už hodně tristní. Zkusili jsme skoro všechny útočníky i jednoho obránce a vlastně jsme ani nevystřelili,” povzdechl si lodivod letňanského staršího dorostu.

Druhý zápas v tomto týdnu, to bylo tak trochu jiné kafe. Slavia Praha je silné mužstvo a v letňanském stánku se proto očekával těžký zápas. Domácí si nejspíše vzali k srdci slova svého trenéra a začali hrát hru, kterou jim Milan Antoš naordinoval: “Kluci konečně začali hrát více do těla a stříleli.” 

Taktika se vyplatila a letci otevřeli ve druhé minutě skóre utkání. Silnější Slavia ale rychle odpověděla a vzápětí přidala další branku. Letci bohužel nestačili na favorita, a přestože dokázali vstřelit ještě dvě branky, tři body za vítězství si odvezla Slavia Praha.

“Byl to těžký zápas, ale já jsem kluky na konci musel pochválit. Bojovali do poslední chvíle a za to jsem opravdu rád," zakončil Antoš.

PZ Kladno - HC Letci 3:2sn (1:0, 0:0, 1:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 20. Mrkvička (Kučera), 50. Vostárek (Lachman), roz. nájezd Vlk - 54. Burda (Urban, Katriňák), 60. Chalupa (Urban, Burda). Rozhodčí: Jebavý - Frodl, Müller. Vyloučení: 7:10. Využití: 1:0. Diváci: 50.

HC Letci - Slavia Praha 3:5 (1:2, 0:2, 2:1)
Branky a nahrávky:
3. Burda (Řepík), 49. Chalupa (Burda), 57. Průžek - 5. Krásný (Mušo, Šmerha), 14. Matějka (Šteiner), 24. Kohút (Šmerha), 36. Hejda (Šmerha, Mušo), 51. Heldák (Vildumetz, Šteiner). Rozhodčí: Lacina - Marek, Žídek. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:0. Diváci: 147.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka