Letci mají důležité skalpy Litoměřic a Kladna
neděle 09. listopadu 2014

Kompletní junioři potvrdili formu a slaví další dvě výhry

Velký finiš letňanských juniorů pokračuje. Ti si poté, co konečně hrají s kompletním kádrem, připsali čtvrtou a pátou výhru v řadě, když zvládli nervy drásající duely v Litoměřicích a doma s kladenskou "pézetkou". Pro závěrečné tři zápasy základní části zůstává jejich cíl jasný - vyhoupnout se do elitní čtyřky, která jim zaručuje postup do nadstavby o postup. Nebude to ale snadná záležitost.

Na začátku sezony sbírali jednu prohru za druhou. Z úvodních deseti utkání vyhráli jen třikrát a nabrali výraznou bodovou ztrátu. Posledních pět zápasů to už ale byla jiná písnička. Pět vítězství, všechna navíc v základní hrací době, katapultovala Letce v tabulce vzhůru.

"Je to najednou něco jiného, když jsme konečně kompletní. Bylo nás málo, protože někteří kluci hostovali v extralize. Nyní jsme se ale dali dokupy, máme dokonce i náhradníky. Je to paráda," pochvaluje si kouč juniorky Jiří Nikl.

Ten už tak nemusí řešit problémy, které ho potkaly ještě koncem října v Mostě, kde mohl počítat pouze s dvanácti hráči. Tehdy Letci prohráli 2:6, byla to však zatím jejich poslední porážka. Od té doby už pouze vítězí, když se v tomto týdnu radovali hned dvakrát.

Nejprve uspěli ve čtvrtek na ledě Litoměřic 2:0. "Bylo to hlavně o kázni. Bojovali jsme, ale měli jsme jen dva vyloučené. Ve druhé třetině jsme se dostali do vedení a to si pojistili v samém závěru, když odvolali brankáře," popsal Nikl první výhru s čistým kontem v sezoně.

V nedělním domácím duelu s PZ Kladno to pak byla naopak přestřelka, ve které Letci dlouho tahali za kratší konec. Ještě čtyři a půl minuty před koncem prohrávali 3:4, poté se jim ale podařilo vyrovnat a při vyloučení soupeře vstřelit vítězný gól. Další přidali opět do prázdné branky.

"Mezi kluky je momentálně mnohem lepší nálada, hecují se, fandí si a to se odráží na výsledcích," pochvaluje si Nikl, který se se svým týmem pokusí v posledních třech duelech získat co nejvíce bodů a probojovat se do elitní čtyřky. Na tu nyní Letci ztrácejí už jen pár bodů.

Jiří Nikl potvrzuje, že se o to letňanští junioři minimálně budou snažit: "Kluci to strašně moc chtějí stáhnout, ale bude záležet také na výsledcích ostatních týmů. Uvidíme, jak to dopadne."

Litoměřice - HC Letci 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Branky hostů:
Keller, Poljanyčka. Asistence: Bartoš, Homolka.

HC Letci - PZ Kladno 6:4 (0:1, 1:1, 5:2)
Branky domácích:
Poljanyčka, Bartoš, Husák, Major, Uhlíř, Kaleta. Asistence: Poljanyčka 2, Pavičevič 2, Bartoš, Husák, Kučera.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka